fbpx
Poti acum sa dictezi cu vocea in 119 limbi folosind Google

Poti acum sa dictezi cu vocea in 119 limbi folosind Google

Daca esti prea lenes sa tastezi, trebuie sa stii ca recunoasterea voce-in-text a Google a adaugat 30 de noi limbi. Acest lucru aduce suportul la 119 graiuri pentru utilizatorii care vor sa dicteze un mesaj pe telefonul lor, dictare despre care Google sustine ca este de trei ori mai rapida decat tastarea.

Tehnologia de recunoastere a vorbirii a companiei le-a permis de mult timp utilizatorilor sa se bazeze pe caracteristica sa de dictare folosind vocea. Caracteristica suporta acum inca 30 de limbi.

CITESTE SI:  Cu ce companii ar putea colabora Verizon pentru un serviciu TV 5G

Google a anuntat ca aduce serviciul pentru inca 30 de limbi de pe glob, acoperind mai mult de un miliard de oameni. Ultimul update aduce numarul total de limbi suportate la 119. Tehnologia de recunoastere a vorbirii a Google poate fi gasita in Gboard de pe Android, Voice Search si nu numai.

Utilizatorii din Statele Unite pot de asemenea folosi dictarea cu voce pentru a se exprima in emoji-uri. Cu scopul de a suporta mai multe graiuri de pe glob, recunoasterea vorbirii suporta acum limbi stravechi precum cea georgiana care are un alfabet care dateaza din secolul 10.

CITESTE SI:  Cum actioneaza acesti anticorpi pentru cei infectati cu coronavirus

Swahili si Amharic, cele doua cele mai populare limbi vorbite in Africa sunt adaugate de asemenea listei. De asemenea, multe limbi indiene au fost adaugate in lista. Lista completa cu noile graiuri suportate poate fi gasita pe site-ul Google.

CITESTE SI:  Ce suma uriasa a generat Detective Pikachu - cel mai de succes film bazat pe jocuri video

Printre acestea se numara armeana, azerbaijani, Kannada, Khmer, letona, nepaleza si urdu. Google a incorporat cele 30 de noi graiuri lucrand cu vorbitorii nativi pentru a colecta mostre de vorbire.

Procesul a antrenat modelele sale de machine learning pentru a intelege sunetele si cuvintele noilor graiuri si pentru a-si imbunatati acuratetea de-a lungul timpului. Toate aceste noi graiuri vor fi in curand disponibile pe toate produsele si aplicatiile Google, inclusiv in aplicatia de traducere.