fbpx

Poluarea aerului forteaza Beijingul sa emita prima alerta rosie din istorie

Poluarea aerului forteaza Beijingul sa emita prima alerta rosie din istorie

Rezindentii din Beijing s-au intrebat indelung: Cat de urat trebuie sa devina cerul capitalei pentru ca guvernul sa emita o alerta rosie de urgenta?

Lumea deja se straduieste sa combata poluarea pentru a controla amenintarea reprezentata de schimbarea de climat.

In China, poluarea aerului este o problema destul de mare, una care a fortat orasul Beijing sa emita pentru prima data o alerta rosie si asta pentru ca lucrurile au devenit foarte grave.

CITESTE SI:  De ce poluarea aerului din China s-a redus dramatic

Alerta rosie inseamna ca jumatate dintre masinile din capitala Beijing a Chinei trebuie sa stea departe de strazi, scolile trebuie inchise, iar lucrarile efectuate in exterior trebuie suspendate, pentru ca poluarea aerului din Beijing a ajuns la un nivel prea ridicat.

S-au scris si spus multe despre nenorocirea cu fumul din China, cineva chiar a aspirat aerul poluat si a facut o caramida din el, doar pentru a dovedi cat de poluat este aerul.

CITESTE SI:  Voluntari chinezi au petrecut 200 de zile intr-o baza lunara simulata

Cu toate acestea, incercarile Beijingului de a modera poluarea aerului nu au dat prea multe roade pana acum.

Alerta rosie este emisa numai atunci cand nivelurile de calitate ale aerului se ridica la peste 300 pentru 3 zile consecutive, iar asta inseamna ca treaba trece in intervalul “Periculos”, pe o scala care ajunge la maxim 500.

Atunci, guvernul ii avertizeaza pe toti sa evite toate iesirile in exterior. Se asteapta ca alerta rosie va ramane cel putin pana joi

CITESTE SI:  Grupul de test Xiaomi al Microsoft va putea instala ROM-ul de Windows 10 pentru smartphone-ul Xiaomi Mi 4 incepand de maine

Pana atunci, li se spune rezidentilor orasului sa ramana in locuinte, iar jumatate dintre masini au interzis de la a circula pe strazi.

Circulatul prin enorma capitala Beijing in care s-a dat alerta rosie va fi un chin in sine, daca nu din cauza aerului foarte serios poluat.

Facebook