fbpx

Politistii ne avertizeaza cu privire la o noua farsa care implica Siri

Politistii ne avertizeaza cu privire la o noua farsa care implica Siri

Politistii le cer utilizatorilor de iPhone sa nu cada in capcana ultimei farse care implica Siri. Se pare ca utilizatorii de iPhone-uri sunt incurajati sa spuna “108” lui Siri.

Sa suni la numarul de urgente in spirit de farsa nu este o gluma si poti avea probleme. Tocmai de aceea, in trecut politistii au avertizat in legatura cu anumite farse care te fac sa apelezi serviciile de urgenta atunci cand nu intentionezi sa faci asta iar, recent, se pare ca o noua farsa a aparut si care le cere utilizatorilor sa spuna “108” lui Siri.

CITESTE SI:  VIDEO: Musical.ly nu mai este. In ce aplicatie s-a transformat

Acum poate ca te intrebi ce este “108”. Daca esti din India, atunci stii ca 108 este practic echivalentul numarului 112 in Romania, iar apelarea lui te va pune in legatura cu serviciile de urgenta.

Asadar, Siri functioneaza prin faptul ca in loc sa-i forteze pe utilizatori sa-si aminteasca numerele de urgenta locale, acesta verifica unde te afli si le va “traduce” pentru tine.

CITESTE SI:  Cum e propria consola mini de jocuri a Konami

Asta inseamna ca daca esti din Marea Britanie si ajungi in Statele Unite si incerci sa apelezi serviciile de urgenta cu Siri, poti spune 999 si te va conecta la 911 sau vice-versa, sau in acest caz spui 108 iar in Statele Unite se va traduce in 911.

Aceasta farsa consta in faptul ca unii oameni le spun altora ca daca spui “108” lui Siri, iti va spune o gluma. Cu toate acestea, cum am spus deja, sa suni la 91 cu Siri si sa faci farse la telefon te poate baga in belea, pentru ca ocupi reteaua degeaba, iar in acel moment poate ca cineva are nevoie cu adevarat de ajutor. Asadar, daca dai de aceasta farsa, cel mai bine ar fi sa nu cazi in capcana pentru a nu avea probleme cu politistii.