fbpx

Politicienii americani nu pot bloca oamenii pe social media, potrivit deciziei unui judecator

Politicienii americani nu pot bloca oamenii pe social media, potrivit deciziei unui judecator

O hotarare a fost luata de o curte federala de justitie din Statele Unite prin care s-a decis ca politicienii americani nu ii pot bloca pe oameni pe social media. Decizia ar putea avea un impact asupra unui proces in curs impotriva presedintelui si politicianului american Donald Trump pentru faptul ca ar bloca oameni pe reteaua de social media Twitter.

Decizia o viza pe presedinta Consiliului Comitatului Loudoun de Supraveghetori care a incalcat dreptul la libera exprimare al unui alegator pe care aceasta l-a blocat pe reteaua de social media Facebook.

CITESTE SI:  VIDEO: Google Street View te duce la bordul Statiei Spatiale Internationale

Alegatorul in discutie, Brian Davidson, spune ca a fost blocat pe reteaua de social media Facebook de politiciana americanca dupa ce acesta a acuzat Consiliul Scolar al Loudoun de coruptie in raspunsul sau la postarea politicianei americance de pe pagina sa de Facebook in care aceasta i-a invitat pe oameni sa ofere feedback-uri.

Judecatorul Cacheris a explicat in decizia sa ca, avand in vedere ca politiciana americanca Randall este o persoana publica pe pagina sa de Facebook, aceasta nu putea sa blocheze un alegator fara sa incalce Primul Amendament, avand in vedere ca blocarea alegatorului a dus la suprimarea comentariilor critice cu privire la oficialii alesi.

CITESTE SI:  De ce GoPro isi retrage aproape toata productia de camere din China

Judecatorul a mai decis ca actiunile politicianei americance Randall au fost o forma de discriminare. Judecatorul nu a luat de bun argumentul avocatului politicianei americance care spunea ca daca aceasta nu foloseste resurse ale comitatului pentru a-si administra pagina de Facebook, inseamna ca nu reprezinta guvernul.

CITESTE SI:  Ce raspunde Facebook la acuzatia ca ar fi permis companiilor sa ne vada mesajele

“Speram ca tribunalele vor privi aceasta opinie ca si o decizie care spune ca este neconstitutional pentru Donald Trump sa-si blocheze criticii pe Twitter”, a spus avocatul senior al Institutului Knight pentru Primul Amendament al Universitatii Columbia care l-a dat in judecata pe presedintele Donald Trump pentru faptul ca blocheaza oameni pe Twitter.