fbpx

Politia a prins un dealer de droguri folosind amprente gasite intr-o fotografie de pe WhatsApp

Politia a prins un dealer de droguri folosind amprente gasite intr-o fotografie de pe WhatsApp

Datorita tehnologiei avansate, incepem sa vedem cum infractorii se indreapta catre utilizarea tehnologiei pentru a-si continua activitatile infractionale, descoperind noi mijloace de a ajunge la clienti si mijloace de evitare a autoritatilor.

Cu toate acestea, intr-o stire de BBC aflam ca politia din Tara Galilor a reusit un lucru important. De fapt, politia din sudul Tarii Galilor a reusit recent sa aresteze un dealer de droguri folosindu-i amprentele gasite intr-o fotografie de pe WhatsApp.

CITESTE SI:  Ce pret are acest iPod de jucarie care se numeste iBoy

Se spune ca aceasta este prima condamnare din Tara Galilor in care s-a folosit o amprenta dintr-o fotografie. Bazandu-se pe acest succes, politia va analiza de acum inainte mai atent fotografiile de pe telefoanele confiscate pentru a cauta potentiale dovezi.

Practic, ceea ce s-a intamplat a fost ca un dealer de droguri folosea WhatsApp pentru a ajunge la clienti. Acolo a existat o fotografie trimisa clientilor care au aratat o palma care tinea o punga mica cu droguri, dar politia a descoperit rapid ca aceasta  a expus de asemenea amprenta suspectului.

CITESTE SI:  Ce aplicatie ilegala a ramas mult timp pe App Store

Din pacate, fotografia de pe WhatsApp nu a fost suficienta, deoarece politia a reusit sa obtina doar amprente partiale ale dealerului de droguri, nu suficiente pentru a le introduce in sistem. Cu toate acestea, aceste amprente au fost suficiente pentru a fi utilizate impreuna cu alte informatii, ceea ce in cele din urma a dus politistii pe urmele dealerului de droguri.

CITESTE SI:  O demontare a boxei smart HomePod arata ca este aproape imposibil de reparat

Potrivit lui Dave Thomas de la Politia din sudul Tarii Galilor, “Desi amploarea si calitatea fotografiei de pe WhatsApp s-au dovedit a fi o provocare, informatiile marunte au fost suficiente pentru a dovedi ca el este dealerul. Acest lucru a deschis niste porti, iar atunci cand se descopera o amprenta intr-o fotografie, politia va sti ca trebuie sa o foloseasca”.