fbpx

Pokemon GO: un blogger rus a fost condamnat

Pokemon GO un blogger rus a fost condamnat

Exista un moment si un loc potrivit pentru a juca jocuri video si in general nu se cuvine sa joci jocuri intr-un loc de rugaciune. Cu toate acestea, desi in general jucatul jocurilor in biserica ii va face pe unii sa se incrunte, acest lucru nu este neaparat ilegal, sau cel putin asa este in mare parte din lume.

Din pacate, in Rusia, este o cu totul alta poveste. YouTuber-ul si bloggerul rus, Ruslan Sokolovsky, a fost recent gasit vinovat pentru faptul ca a jucat Pokemon GO intr-o biserica si pentru ca a incarcat un clip video pe YouTube care a fost dovada faptei sale.

CITESTE SI:  Ce zice Bethesda despre jocul Elder Scrolls 6 care poate fi jucat timp de cel putin 10 ani

Inaintea de asta, spuneam ca Sokolovsky astepta un verdict pe data de 11 mai si se pare ca acesta a fost gasit vinovat si ar putea fi condamnat la trei ani de inchisoare pentru ca a jucat Pokemon GO intr-o biserica.

Sokolovsky stia despre legile care interzic jucatul jocului Pokemon GO in biserica, iar motivul pentru care a incarcat pe YouTube clipul video a fost ca sa dovedeasca cat de ridicole sunt si ca acesta nu va fi in niciun caz arestat.

CITESTE SI:  Numarul urias de instalari al acestor aplicatii daunatoare de pe Google Play Store

In clipul video acesta a spus, “Cine ar putea fi ofensat de faptul ca te plimbi intr-o biserica cu smartphone-ul tau (jucand Pokemon GO)? De ce Doamne iarta-ma te-ar inchide pentru asta”?

Amnesty International ( o organizatie neguvernamentală internationala care are telul de a promova drepturile omului, mai ales pe cele mentionate in Declaratia Universală a Drepturilor Omului a ONU) a cerut eliberarea lui, spunand ca pedeapsa si legea in sine ingradeste dreptul la libera exprimare.

CITESTE SI:  Samsung vaneaza clipuri video cu mod-ul GTA 5 cu Galaxy Note 7 care functioneaza ca o grenada

Nu este clar daca organizatia Amnesty International va avea succes in incercarile ei, dar deocamdata viitorul este destul de sumbru pentru Sokolovsky. Rusii probabil nici nu mai vor sa auda de jucat Pokemon GO in biserica.