fbpx
Poate fi Face ID inselata de un cap imprimat 3D

Poate fi Face ID inselata de un cap imprimat 3D?

Au fost testate 4 dintre cele mai tari smartphone-uri (Android si iOS) pentru a vedea daca tehnologiile lor de recunoastere faciala pot fi inselate de un cap imprimat 3D.

Tehnologia de recunoastere faciala Face ID din smartphone-ul iPhone X nu este una noua. Android a avut o caracteristica similara in trecut, desi nu era una foarte sigura, pentru ca putea fi inselata de o fotografie.

Cu toate acestea, in 2017, Apple a prezentat Face ID impreuna cu iPhone X, propria tehnologie de recunoastere faciala despre care compania spune ca este aproape imposibil de inselat.

CITESTE SI:  Cum aduce Apple in sfarsit App Store pe smartwatch-ul Apple Watch

Aceasta afirmatie a fost testata de Thomas Brewster de la Forbes. Acesta a incercat sa afle cat de usor de inselat este caracteristica Face ID de recunoastere faciala a smartphone-ului iPhone X, asa ca a imprimat 3D un cap (al lui) pentru a testa diverse sisteme de recunoastere faciala ale unor diverse smartphone-uri.

Potrivit lui Thomas Brewster, acesta a fost un proces destul de elaborat care a implicat 50 de camere care au incercat sa-i captureze asemanarea din orice unghi inimaginabil, ceea ce inseamna ca acel cap imprimat 3D a fost creat pentru a fi cat mai detaliat si realist este posibil.

CITESTE SI:  Cand va lansa Google un smartphone pliabil Pixel, conform unui document

Din pacate, se pare ca acel cap imprimat 3D nu a reusit sa insele caracteristica Face ID de recunoastere faciala a Apple din iPhone X. Asta pentru ca, pe baza testelor sale, iPhone X cu Face ID a fost singurul dispozitiv care nu a fost inselat de acel cap imprimat 3D.

Celelalte smartphone-uri (Android) pe care le-a testat includ LG G7 ThinQ, Samsung Galaxy S9, Samsung Galaxy Note 8 si OnePlus 6. Nu suntem siguri de ce nu a folosit smartphone-uri mai noi pentru a vedea daca pot fi inselate de acel cap imprimat 3D.

CITESTE SI:  LG infirma acest zvon despre smartphone-uri

Ca sa fim cinstiti, companii precum LG si Samsung au pus mesaje de avertizare prin care spun ca recunoasterea faciala de pe smartphone-urile lor s-ar putea sa nu fie la fel de sigura ca un PIN, parola sau model.

Cu toate acestea, pe baza testelor sale, Thomas Brewster a constatat cu acel cap imprimat 3D ca sistemul de recunoastere faciala pentru smartphone-uri al LG a devenit mai greu de inselat decat era in trecut.