fbpx

Poate fi Face ID inselata de un cap imprimat 3D?

Poate fi Face ID inselata de un cap imprimat 3D

Au fost testate 4 dintre cele mai tari smartphone-uri (Android si iOS) pentru a vedea daca tehnologiile lor de recunoastere faciala pot fi inselate de un cap imprimat 3D.

Tehnologia de recunoastere faciala Face ID din smartphone-ul iPhone X nu este una noua. Android a avut o caracteristica similara in trecut, desi nu era una foarte sigura, pentru ca putea fi inselata de o fotografie.

Cu toate acestea, in 2017, Apple a prezentat Face ID impreuna cu iPhone X, propria tehnologie de recunoastere faciala despre care compania spune ca este aproape imposibil de inselat.

CITESTE SI:  Camera duala a lui Galaxy Note 8 va fi mai buna decat restul

Aceasta afirmatie a fost testata de Thomas Brewster de la Forbes. Acesta a incercat sa afle cat de usor de inselat este caracteristica Face ID de recunoastere faciala a smartphone-ului iPhone X, asa ca a imprimat 3D un cap (al lui) pentru a testa diverse sisteme de recunoastere faciala ale unor diverse smartphone-uri.

Potrivit lui Thomas Brewster, acesta a fost un proces destul de elaborat care a implicat 50 de camere care au incercat sa-i captureze asemanarea din orice unghi inimaginabil, ceea ce inseamna ca acel cap imprimat 3D a fost creat pentru a fi cat mai detaliat si realist este posibil.

CITESTE SI:  Cat de populare vor fi boxele inteligente in 2020

Din pacate, se pare ca acel cap imprimat 3D nu a reusit sa insele caracteristica Face ID de recunoastere faciala a Apple din iPhone X. Asta pentru ca, pe baza testelor sale, iPhone X cu Face ID a fost singurul dispozitiv care nu a fost inselat de acel cap imprimat 3D.

Celelalte smartphone-uri (Android) pe care le-a testat includ LG G7 ThinQ, Samsung Galaxy S9, Samsung Galaxy Note 8 si OnePlus 6. Nu suntem siguri de ce nu a folosit smartphone-uri mai noi pentru a vedea daca pot fi inselate de acel cap imprimat 3D.

CITESTE SI:  Atat va costa inlocuirea castilor AirPods Pro daca le pierzi sau defectezi

Ca sa fim cinstiti, companii precum LG si Samsung au pus mesaje de avertizare prin care spun ca recunoasterea faciala de pe smartphone-urile lor s-ar putea sa nu fie la fel de sigura ca un PIN, parola sau model.

Cu toate acestea, pe baza testelor sale, Thomas Brewster a constatat cu acel cap imprimat 3D ca sistemul de recunoastere faciala pentru smartphone-uri al LG a devenit mai greu de inselat decat era in trecut.