fbpx

Playboy se alatura miscarii #deletefacebook stergandu-si conturile de Facebook

Playboy se alatura miscarii #deletefacebook stergandu-si conturile de Facebook

Miscarea #deletefacebook a luat mult avant in ultima vreme dupa ce scandalul privind abuzul de date al retelei sociale a izbucnit. Aceasta miscare #deletefacebook solicita utilizatorilor sa-si stearga conturile de Facebook in semn de protest, insa reteaua sociala incearca sa linisteasca utilizatorii, reiterand pasii pe care ii efectueaza pentru a se asigura ca un astfel de scandal nu va mai lua nastere din nou.

Playboy – da, acea revista Playboy – nu este convinsa de asta si a decis sa-si stearga conturile oficiale de pe aceasta retea sociala, alaturandu-se #deletefacebook. Intr-o declaratie emisa recent pentru presa, Playboy Enterprises spune ca timp de ani de zile a fost dificil pentru companie sa-si exprime valorile pe Facebook, din cauza continutului retelei sociale si a politicii.

CITESTE SI:  De ce Microsoft va incorpora Internet Explorer in browserul Edge

“Ne-am confruntat cu singura alternativa de a modifica ‘vocea’ Playboy pentru a indeplini parerile platformei despre ceea ce este si ceea ce nu este adecvat pe platforma sa”, adauga aceasta.

CITESTE SI:  Cum rezolva Apple problema multitasking-ului aplicatiilor pe iPhone-uri

Compania Playboy declara ca raportul recent despre gestionarea incorecta a datelor utilizatorilor a consolidat decizia companiei de a-si suspenda activitatea pe Facebook si de a-si sterge conturile in acest moment.

Compania isi sterge toate conturile gestionate de Playboy Enterprises care au un impact combinat de peste 25 de milioane. Revista declara ca nu doreste sa fie complice expunandu-si utilizatorii la practicile de gestionare defectuoasa a datelor.

CITESTE SI:  Motivul pentru care Microsoft le va reaminti utilizatorilor sa-si actualizeze sistemul de operare Windows 10

In ciuda stergerii intregii prezente pe Facebook, contul de Instagram al revistei ramane activ, chiar daca aceasta retea de photo-sharing este detinuta de Facebook. Elon Musk a ales, de asemenea, sa-si pastreze Paginile de Instagram ale SpaceX si Tesla, dupa ce a sters Paginile de Facebook oficiale dupa ce a primit o provocare pe Twitter.