fbpx

Platforma care ar putea folosi WhatsApp pentru transmiterea codurilor 2FA

Platforma care ar putea folosi WhatsApp pentru transmiterea codurilor 2FA

Conform unor noi stiri, o anumita platforma s-ar putea sa permita trimiterea de coduri 2FA (pentru autentificarea cu doi factori) prin intermediul WhatsApp, desi WhatsApp nu functioneaza fara internet, spre deosebire de SMS-uri si aplicatiile 2FA.

Unul dintre modurile mai sigure de autentificare ar fi folosirea autentificarii cu doi factori (2FA). Acest lucru adauga practic un strat suplimentar de securitate, pe langa parola.

De obicei, codurile pentru autentificarea cu doi factori sunt trimise prin SMS, dar platforma Instagram exploreaza altceva. Potrivit lui Alessandro Paluzzi, se pare ca platforma Instagram testeaza oferirea utilizatorilor optiunea de a li se trimite codurile 2FA prin WhatsApp.

CITESTE SI:  De ce americanii isi adapteaza activitatea pe retelele sociale

E ciudat ca WhatsApp s-ar putea sa fie folosit pentru asta in cadrul platformei Instagram, avand in vedere ca WA necesita o conexiune la internet, ceea ce inseamna ca SMS-urile ar fi totusi un mod mai universal pentru a trimite coduri pentru autentificarea cu doi factori, dar presupunem ca macar WA ofera utilizatorilor o noua alternativa.

CITESTE SI:  Aceasta companie de smartphone a depasit Samsung si Huawei

Aceasta initiativa a platformei Instagram e interesanta si pentru ca, recent, pare ca Facebook isi apropie serviciile. In trecut, toate serviciile Facebook erau separate unele fata de celelalte, asa ca utilizarea WA ar putea fi o modalitate grozava pentru Facebook de a-si valorifica produsele, dar si de a-i incuraja pe cei fara cont WA sa-si creeze unul.

Nu e clar cand va fi lansata functia de transmitere a codurilor 2FA pentru platforma Instagram prin WhatsApp, dar in prezent pare ca se afla in testare la Instagram.

CITESTE SI:  Microsoft incheie suportul mainstream pentru sistemul de operare Windows 8.1

In functie de randamentul functiei in test, acea functie de coduri 2FA s-ar putea sa fie sau sau sa nu fie lansata pentru restul utilizatorilor platformei Instagram. Ce parere ai despre asta? Ai folosi WhatsApp in acest scop? Sau crezi ca codurile 2FA nu se combina cu WhatsApp?