fbpx
Platforma Android Wear are acum 4000 de aplicatii si iti poate chema o masina

Platforma Android Wear are acum 4000 de aplicatii si iti poate chema o masina

Anul trecut, in timpul conferintei Google I/O 2014, Android Wear a fost o parte serioasa a anunturilor gigantului american, iar in timp ce sistemul de operare a fost lansat cu doar doua smarwatch-uri, LG G Watch si Samsung Gear Live, lucrurile s-au schimbat rapid. Acum exista multe smartwatch-uri diferite, de la Moto 360, la ASUS ZenWatch iar acum LG Watch Urbane care vine cu cea mai noua versiune a platformei pentru smartwatch-uri.

Suportul dezvoltatorilor de aplicatii este esential pentru supravietuirea unei platforme, cum ar fi cea Android sau iOS, iar Google vrea ca tu sa stii ca nici platforma sa pentru dispozitive purtatoare Android Wear nu se descurca rau. La conferinta Google I/O 2015, Google a dezvaluit faptul ca platforma are mai mult de 4000 de aplicatii.

CITESTE SI:  Schimbari uriase la platforma YouTube

Deci, dezvoltatorii de softuri au creat pana acum 4000 de aplicatii pentru aceasta platforma. Google a mai dezvaluit ca si Uber va lansa o aplicatie pentru ceasurile inteligente cu aceasta platforma, care le va permite oamenilor sa cheme o masina.

Pana acum, Uber a lansat softuri pentru mai multe platforme asa ca nu este de mirare ca a lansat si pentru Android Wear. Probabil ca usurinta de utilizare a acestei aplicatii va prinde la oamenii care obisnuiesc sa foloseasca masinile Uber pentru a se deplasa, pentru ca nu vor mai trebui sa-si ia smartphone-urile cu ei. Softul Uber pentru platforma Android Wear a fost prezentat la conferinta Google I/O.

CITESTE SI:  De ce Google a concediat o cercetatoare in AI

Pentru a chema o masina, trebuie doar sa spui “OK, Google, call me a car”, iar aplicatia va chema un sofer Uber catre locatia ta. Si softul FourSquare va ajunge in curand pe Android Wear, oferindu-le utilizatorilor informatii despre locurile din apropiere.

CITESTE SI:  Microsoft ne ofera semnul pacii ca sa-l folosim

Mai mult, si Shazam isi va face aparitia pe Android Wear. Acest soft le va permite utilizatorilor sa detecteze melodii folosind microfonul integrat al smartwatch-ului.

Iar asta nu e tot pentru ca si aplicatia Spotify a fost mentionata la conferinta I/O 2015. Aceasta aplicatie le va permite utilizatorilor de smartwatch-uri Android Wear sa redea muzica prin streaming.