fbpx

Placile grafice depasite de cipul M1 al Apple

Placile grafice depasite de cipul M1 al Apple

Compania Apple din Statele Unite a prezentat noul sau cip M1 care va propulsa Mac-urile in viitor. Este destul de performant in Mac-uri si vine cu un GPU care, intr-un test benchmark, a depasit anumite placi grafice la performanta.

Cu noul cip M1 al Apple, compania din Statele Unite a cam renuntat la utilizarea placilor grafice discrete care exista in unele dintre modelele sale anterioare de Mac, cum ar fi placile grafice de la AMD.

CITESTE SI:  Personalului Casei Albe i-ar putea fi interzisa folosirea telefoanelor personale la munca

Desi nu e surprinzator ca compania Apple din Statele Unite doreste sa devina mai independenta, unii se intrebau cat de performant e GPU-ul din cipul M1 al Apple si cum va rezista concurentei.

Se pare ca GPU-ul se descurca formidabil. Conform testelor benchmark, acesta a depasit placile grafice NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti si AMD Radeon RX 560. Pentru cei care nu sunt familiarizati, GTX 1050 Ti si RX 560 nu sunt considerate placi grafice de varf.

CITESTE SI:  De ce Sony concediaza mare parte dintre angajatii din divizia sa de smartphone-uri

Acestea graviteaza in jurul entry-level si mid-range, asa ca faptul ca GPU-ul din cipul M1 le-a depasit nu este cel mai impresionant lucru. Cu toate acestea, ca sa fim cinstiti, M1 este acum folosit in Mac-urile Apple care de obicei nu se bazau pe GPU-uri discrete.

In schimb, Mac-urile care folosesc M1 s-au bazat anterior pe grafica integrata a Intel, asa ca grafica nu era foarte performanta.

Cu toate acestea, faptul ca GPU-ul din cipul companiei Apple a reusit sa surclaseze aceste placi grafice NVIDIA si AMD indica faptul ca, daca intentionezi sa joci anumite jocuri pe noile Mac-uri M1 sau sa realizezi sarcini care necesita performanta grafica superioara, acele Mac-uri vor fi capabile de asta. Este posibil ca in viitor compania Apple din Statele Unite va lansa un cip care va oferi o grafica mai performanta decat cea actuala.