fbpx

Placa de dezvoltare Arduino 101 debuteaza

Placa de dezvoltare Arduino 101 debuteaza

Astazi, Intel Corporation, in parteneriat cu fondatorii Arduino, au anuntat viitoarea lansare a lui Arduino 101 / Genuino 101, o placa accesibila de dezvoltare si invatare si care este ideala pentru fabricantii entry-level si pentru mediile educationale.

Invataceii tineri cu minti curioase care ar vrea sa stie ce se intampla si cum functioneaza lumea din jurul lor ar fi nespus de incantati sa afle ca placa de dezvoltare Arduino 101 a Intel a debutat.

Arduino 101 este prima placa de dezvoltare raspandita larg care este bazata pe modulul Intel Curie mic si cu un consum de energie extrem de redus care a fost anuntat la CES mai devreme in acest an.

CITESTE SI:  Asa ar fi putut arata tastatura primului iPhone la debutul sau

Nu numai ca 101 este usor de folosit, dar este si foarte accesibila, fiind perfecta pentru mediile educationale, fabricanti si dezvoltatori.

Va fi inclus ca parte a cursului fizic de computing , in care placa de dezvoltare Arduino 101 a fost special proiectat pentru a se asigura ca setul de abilitati tehnologice ale studentilor va fi dovedit in proiecte practice prin coding, colaborare si producere.

CITESTE SI:  Cum e serviciul de taxiuri al Sony lansat in Tokio

In afara de asta, placa de dezvoltare Arduino 101 are de asemenea optiunea de a vedea actiune cand vine vorba despre produsele prototipuri bazate pe tehnologie care se conecteaza si calculeaza, datorita modulului Intel Curie care are o performanta destul de mare, in ciuda faptului ca pare a avea o dimensiune foarte mica.

Are un pret asemanator cu placile de microcontrollere de nivel inferior care exista pe piata in acest moment si va avea un accelerometru, giroscop si conectivitate Bluetooth Smart cu scopul de a permite dezvoltarea de dispozitive smart si conectate.

CITESTE SI:  Cat de mare succes a avut filmul Detective Pikachu la debut, in cifre

Asteptati-va ca placa de dezvoltare Arduino 101 sa se lanseze undeva in primul trimestru al acestui an la un pret de 30 de dolari.

In Statele Unite, dispozitivul va fi cunoscut sub denumirea de Arduino 101, in timp ce in afara Statelor Unite va purta denumirea de Genuino 101. [Conferinta de presa]