fbpx

Pierderile financiare ale Airbnb din cauza coronavirusului

Pierderile financiare ale Airbnb din cauza coronavirusului

Pandemia actuala de coronavirus a afectat majoritatea companiilor din lume, iar compania Airbnb din Statele Unite de rezervari de locuinte nu este o exceptie. Aceasta a dezvaluit pierderile financiare cauzate de coronavirus.

Compania Airbnb din Statele Unite a depus luni o oferta publica initiala si a indicat ca va tranzactiona pe bursa Nasdaq, cu simbolul ABNB. Un document al companiei Airbnb ofera informatii despre businessul companiei, in special masura in care a fost afectata de pandemia de coronavirus.

CITESTE SI:  Datele a milioane de clienti Verizon au fost expuse accidental de catre un angajat

Airbnb declara ca businessul sau va continua sa fie afectat de reducerea calatoriilor, pe masura ce pandemia de coronavirus se mentine. Compania din Statele Unite a declarat ca pandemia “si impactul actiunilor de reducere a pandemiei COVID-19 au avut un impact negativ, iar impactul negativ se va mentine asupra businessului nostru, asupra rezultatelor activitatii noastre si asupra starii financiare”.

Compania Airbnb din Statele Unite a inregistrat pierderi financiare nete anuale in fiecare an de la lansare si sustine ca s-ar putea sa nu atinga profitabilitatea. A trecut de la o pierdere neta de 70 de milioane de dolari in 2017 la o pierdere financiara neta de 674,3 milioane de dolari in 2019, cu venituri de 4,81 miliarde de dolari.

CITESTE SI:  Cum a sfarsit un student din cauza unor fotografii

Pentru cele doua luni care s-au incheiat pe 30 septembrie, a inregistrat din cauza coronavirusului o pierdere financiara neta de 696,9 milioane de dolari cu venituri de 2,52 miliarde de dolari, comparativ cu pierderea financiara de 322,8 milioane de dolari pentru aceeasi perioada a anului trecut.

CITESTE SI:  De ce radiotelescopul Arecibo defect nu poate fi recuperat

Pana acum in 2020, Airbnb a vandut rezervari de 17,9 miliarde de dolari, in scadere cu 39% in comparatie cu anul precedent, din cauza coronavirusului. “Rata noastra de crestere a veniturilor e pe o panta descendenta si credem ca acest trend va continua si in viitor”, a declarat compania Airbnb din Statele Unite care si-a dezvaluit pierderile financiare cauzate de coronavirus.