fbpx

Persoana care critica tarile care folosesc 5G chinez

Persoana care critica tarile care folosesc 5G chinez

Acum ceva timp, cineva de nivel inalt a criticat tarile care isi deschid bratele pentru retelele 5G chineze si pentru tehnologiile de inteligenta artificiala din China.

Acea persoana a mentionat Huawei si a spus ca companiile chineze nu pot fi de incredere din cauza legilor din China care le obliga sa coopereze cu serviciile de informatii din tara lor.

Vorbind la o conferinta tehnologica de la Lisabona, directorul tehnic al Statelor Unite, Michael Kratsios (ca despre el e vorba), a spus ca tarile din Europa trebuie sa ia pozitie cu America care a impus controale la export asupra companiei chineze Huawei in luna mai si a cerut tarilor din UE sa nu foloseasca produsele si echipamente 5G chineze de la Huawei.

CITESTE SI:  Cum a pierdut Apple sume considerabile in ultimii 10 ani

“E posibil sa nu vedem toate aspectele politicii tehnologice, dar cu totii suntem de acord cu principiile care conteaza cel mai mult”, a spus directorul tehnic al Statelor Unite care contribuie la modelarea politicilor din SUA privind tehnologia si datele.

Cu toate acestea, companiile din tarile europene nu par descurajate de ingrijorarile de la Washington. Dintre cele 65 de acorduri comerciale pe care compania chineza Huawei le-a semnat, jumatate sunt cu clientii europeni care construiesc retele 5G, a spus compania chineza Huawei acum ceva timp.

CITESTE SI:  Unei companii spatiale private i s-a permis sa zboare catre Luna

Parlamentarii UE au evitat sa aduca in discutie in mod clar China si Huawei drept riscuri de securitate intr-un raport recent privind pericolul cresterii atacurilor cibernetice ale entitatilor sustinute de state.

Directorul tehnic al SUA s-a intalnit cu sefa antimonopol din Europa, Margrethe Vestager, pentru a discuta despre riscurile digitale pentru tari, spune un oficial al Comisiei Europene.

CITESTE SI:  De ce poluarea aerului din China s-a redus dramatic

In discursul sau, directorul tehnic a reiterat afirmatiile publicate de Le Monde anul trecut conform carora Beijingul a transferat date de la sediul Uniunii Africane in China timp de cinci ani folosind echipamente de la compania chineza Huawei.

Cladirea de 200 de milioane de dolari a fost finantata integral si construita de China in 2012. Compania chineza Huawei a condamnat comentariile directorului tehnic al Statelor Unite spunand ca sunt ipocrite si neadevarate.