fbpx

Pentru prima oara din anii ’80, discurile din vinil au depasit la vanzari acest format

Pentru prima oara din anii '80, discurile din vinil au depasit la vanzari acest format

Pentru prima oara din anii ’80 discurile din vinil cu muzica au reusit sa depaseasca la vanzari un alt format, conform Asociatiei Industriei de Inregistrari din America. De fapt, vanzarile acelor discuri a crescut 4% fata de prima jumatate a anului 2019.

In ciuda abundentei de platforme pentru muzica digitala – fie prin intermediul magazinelor digitale, fie prin servicii de streaming – par sa revina la moda formatele fizice.

Desi casetele audio nu vor reveni prea curand la moda, vinilul pare sa recastige teren. De fapt, conform celor mai recente date de la RIAA (Recording Industry Association of America), pentru prima oara din anii ’80, vinilul a depasit la vanzari CD-urile de muzica.

CITESTE SI:  Un update WhatsApp te lasa sa trimiti orice fel de fisier, dar exista un avertisment

Ca sa fim cinstiti, vanzarile de CD-uri erau pe o panta descendenta de cand au aparut formatele digitale, dar este impresionant ca un format atat de vechi precum vinilul reuseste sa revina la moda.

Potrivit Recording Industry Association of America, vanzarile de discuri din vinil au crescut cu 4% fata de prima jumatate a anului 2019 si totalizeaza acum 232 milioane de dolari in vanzari, ceea ce reprezinta acum peste jumatate din vanzarile totale fizice care au scazut la 376 de milioane de dolari. Acest lucru e destul de impresionant.

CITESTE SI:  FDA vrea ca Facebook si Twitter sa elimine vanzarile ilegale de opiu

Asta nu inseamna ca vinilul va inlocui muzica digitala prea curand, dar acest lucru pare sa justifice de ce unele companii repornesc productia de astfel de discuri.

CITESTE SI:  De ce serviciul de streaming Disney Plus dezamageste chiar inainte de lansare

In ceea ce priveste streamingul, nu este o surpriza ca streamingul de muzica se afla la conducere, reprezentand 85% din veniturile din muzica, ajungand la 4,8 miliarde de dolari.

Ce parere ai despre faptul ca discurile din vinil au depasit CD-urile de muzica? Crezi ca acele discuri vor reusi sa-si mentina pozitia fata de CD-uri? Te gandesti sa inlocuiesti CD-urile cu acele discuri?