fbpx

Pentru a exploata minier Luna, compania spatiala privata Moon Express planuieste sa construiasca mai multi roboti

Pentru a exploata minier Luna, compania spatiala privata Moon Express planuieste sa construiasca mai multi roboti

Ieri, compania spatiala privata Moon Express si-a dezvaluit planurile marete de a construi un avanpost la polul sudic al Lunii pana in 2020. Pentru acest scop, compania spatiala privata cu sediul in Florida vrea sa creeze noi navete spatiale, denumite MX Robotic Explorers, pentru a ateriza si oferi incarcaturi utile pe suprafata Lunii.

Moon Express, o companie spatiala privata, a dezvaluit ieri planurile sale de a construi un avanpost la polul sudic al Lunii pana in 2020. Avanpostul va fi plin cu roboti care vor fi folositi pentru a extrage minerale de pe Luna.

CITESTE SI:  Motivul posibil pentru care Tesla renunta la returnarea masinii in termen de 7 zile de la cumparare

Moon Express va crea o noua clasa de roboti pentru acest scop, roboti pe care compania spatiala privata i-a denumit MX Robotic Explorers. Acestia vor ateriza si oferi incarcaturi utile pe suprafata satelitului natural.

Moon Express planuieste eventual sa aiba roboti permanenti pe Luna care pot exploada minier satelitul nostru natural pentru minerale, resurse pretioase care se vor vinde pentru multi bani pe Pamant.

Primul aterizator robotic al companiei spatiale private Moon Express care va ateriza pe Luna se numeste MX-1E. Acesta va putea duce pana la 30 de kilograme de incarcatura utila pe suprafata satelitului natural si va fi de asemenea capabil sa sara pe suprafata odata ce acesta aterizeaza.

CITESTE SI:  Cum imbunatateste un update camera smartphone-ului Samsung Galaxy S10

Moon Express vrea sa lanseze aceasta racheta din Noua Zeelanda intr-un viitor nu foarte indepartat. In urmatorii cativa ani, compania spatiala privata are de gand sa construiasca navete spatiale suplimentare care vor fi capabile sa duca mai multa incarcatura utila si sa efectueze mai multe sarcini.

Ideea este ca acesti aterizatori robotici ai companiei Moon Express sa se lanseze de pe suprafata Lunii odata ce au exploatat minier si colectat mineralele, astfel incat acestea sa fie aduse inapoi pe Pamant.

CITESTE SI:  Cum e jocul KFC gen anime cu Colonelul Sanders

Compania nu a impartasit detalii despre tehnologia pe care o va folosi pentru a exploata minier Luna pentru minerale. Nu mai este nevoie sa spunem ca sarcina va fi mai usor de zis decat de facut. Avand in vedere ca Moon Express doreste sa lanseze misiunea pana in 2020, ar trebui sa aflam in cativa ani cum se va descurca.