fbpx

Pentru ce vulnerabilitati iOS Apple neaga severitatea

Pentru ce vulnerabilitati iOS Apple neaga severitatea

Niste cercetatori de securitate au descoperit acum ceva vreme niste vulnerabilitati in sistemul de operare iOS, dar acum compania Apple din Statele Unite neaga severitatea acestor vulnerabilitati descoperite in iOS.

Acum ceva timp, cercetatorii de securitate au dezvaluit ca au descoperit defecte in aplicatia Mail de pe dispozitivele iOS ale companiei Apple din Statele Unite.

Respectivele vulnerabilitati de securitate pareau destul de grave, deoarece nu trebuia ca utilizatorii sa deschida e-mailul pentru ca vulnerabilitatile sa functioneze. Persoana trebuie doar sa-l primeasca.

CITESTE SI:  Ce companie s-ar putea sa produca o statie de racire avansata pentru laptopuri

Intre timp, compania Apple din Statele Unite a raspuns la aceasta stire. Intr-un tweet postat de Rene Ritchie, aflam ca compania din Statele Unite pare sa nege severitatea vulnerabilitatilor iOS de securitate si sustine ca, pana in prezent, nu a descoperit nicio dovada care sa indice ca detectele au fost exploatate si ca clientii companiei au fost afectati.

CITESTE SI:  Iata de ce se credea ca sistemele GPS o vor lua razna

Conform Apple: “Am investigat in detaliu raportul cercetatorilor si, pe baza informatiilor furnizate, am ajuns la concluzia ca aceste vulnerabilitati iOS nu reprezinta un risc urgent pentru utilizatorii nostri. Cercetatorul a identificat trei nereguli in aplicatia Mail, dar separate acestea sunt insuficiente pentru a ocoli protectiile de securitate pentru iPhone si iPad si nu am gasit nicio dovada ca au fost utilizate impotriva clientilor nostri”.

Trebuie mentionat ca compania americana Apple a fost instiintata despre aceasta problema de securitate in urma cu cateva luni si a colaborat cu cercetatorii pentru remedierea acesteia.

CITESTE SI:  Cum vor fi platiti fotografii castigatori din campania "Shot on iPhone"

Solutia pentru aplicatia Mail inca nu a fost lansata de compania Apple din SUA, dar se asteapta ca va sosi intr-un update iOS viitor, asa ca fiti pe faza pentru acest update atunci cand se va lansa in cele din urma.