fbpx

Pentru ce va investi Huawei 800 de milioane de dolari in Brazilia

Pentru ce va investi Huawei 800 de milioane de dolari in Brazilia

Compania Huawei Technologies care produce smartphone-uri si multe altele intentioneaza sa investeasca 800 de milioane de dolari pentru a construi ceva in Sao Paolo, Brazilia, in urmatorii trei ani, spune guvernatorul statului Sao Paolo.

Gigantul tehnologic chinez isi intensifica prezenta in America Latina, in ciuda obiectiilor Statelor Unite. Vineri, intr-o calatorie in China, guvernatorul din Sao Paolo, insotit de directori Huawei, a declarat ca compania chineza de smartphone-uri se pregateste sa construiasca o fabrica pentru a indeplini cererea preconizata in urma primei licitatii a spectrului 5G din Brazilia, programata pentru martie 2020. Probabil noua fabrica va produce smartphone-uri, a declarat compania pentru Reuters intr-un e-mail.

CITESTE SI:  VIDEO: Nokia 3310 intr-un test de rezistenta la zgariere, ardere si indoire

“In functie de rezultatele de pe piata locala de smartphone-uri, Huawei va lua in considerare sa construiasca in Sao Paolo o fabrica in viitorul apropiat”, a declarat Huawei.

Productia va fi pentru pietele interne si externe, conform guvernatorului din Sao Paolo. Huawei – care opereaza in Brazilia de 21 de ani – are deja o fabrica care produce echipamente pentru infrastructura de telecomunicatii in Sao Paolo, cu 2000 de angajati.

CITESTE SI:  Tara in care Samsung deja testeaza boxa inteligenta Galaxy Home Mini

Locatia noii fabrici – care ar putea avea 1000 de angajati – va fi decisa in urmatoarele luni, iar suma de 800 de milioane de dolari va fi investita pe o perioada de trei ani in urma viitoarei licitatii 5G.

In aprilie, Reuters informa ca compania chineza incerca a doua oara sa intre pe piata de smartphone-uri din Brazilia cu lansarea a doua telefoane de inalta performanta si prin angajarea de lucratori din Brazilia pentru a gestiona businessul.

CITESTE SI:  Producatorul care a produs 500.000 de masini electrice anul trecut

Huawei, al doilea cel mai mare producator de smartphone-uri din lume, importa telefoane din China pentru piata din Brazilia, iar acum se gandeste sa inceapa productia in acea tara din America de Sud la fabrica de 800 de milioane de dolari.

Sursa imagine: Flickr.com