fbpx

Pentru ce sunt acuzate aceste extensii de browser de la Avast si AVG

Pentru ce sunt acuzate aceste extensii de browser de la Avast si AVG

Recomandam sa ai intotdeauna cat mai putine extensii instalate in browserul tau web, deoarece nu poti sti care dintre ele sunt sigure si care sunt nesigure.

Companii precum Avast si AVG sunt probabil cunoscute de utilizatori ca fiind dezvoltatori de software de securitate, cum ar fi antivirusi. Cu toate acestea, se pare ca extensiile de browser pe care aceste companii le-au creat sunt acuzate pentru colectarea de informatii de la utilizatorii care le-au instalat.

CITESTE SI:  Sondaj: Mai multi dezvoltatori sunt interesati de realitatea virtuala decat de Xbox sau telefoane

Printre aceste extensii de browser se numara Avast Online Security, AVG Online Security, Avast SafePrice si AVG SafePrice. Primele doua extensii trebuiau sa-i avertizeze pe utilizatori atunci cand viziteaza anumite site-uri web, in timp ce ultimele doua sunt concepute pentru cumparaturi online.

Acestea au fost expuse de Wladimir Palant pe blogul sau in care a subliniat cantitatea uriasa de date colectate de aceste pluginuri AVG si Avast, date care nu prea erau necesare sau adecvate.

CITESTE SI:  Numarul urias de jocuri pe care le va primi Google Stadia in acest an

Intre timp, Palant a informat companiile care au produs browserele pentru care sunt disponibile pluginurile, companii precum Google, Mozilla si Opera.

Ulterior, Mozilla a dezactivat listarea extensiei si a declarat ca se afla in discutii cu Avast, in timp ce Opera i-a spus lui Palant ca va scoate pluginurile din magazinul pentru browserul sau.

Google nu a raspuns imediat la stire, dupa cum se pare, pentru ca extensiile AVG si Avast pentru browserul Google Chrome sunt inca disponibile. Acestea fiind spuse, trebuie mentionat ca aceste pluginuri inca isi indeplinesc rolul pozitiv pentru care au fost create, doar ca acestea indeplinesc si alte roluri cu care multi utilizatori nu se simt confortabil.

CITESTE SI:  De ce Jeff Bezos de la Amazon trebuie sa depuna marturie

Daca ai oricare dintre aceste patru extensii Avast si AVG instalate in browserul tau, ar trebui sa le dezinstalezi sau sa le dezactivezi pana se rezolva problema.

Facebook