fbpx

Pentru ce problema au iesit doi astronauti din SSI in spatiu

Pentru ce problema au iesit doi astronauti ai SSI in spatiu

Doi astronauti rusi de la bordul SSI (Statiei Spatiale Internationale) au iesit in afara SSI, in spatiu, in luna decembrie a anului trecut. Misiunea acestor astronauti rusi de la bordul Statiei Spatiale Internationale a fost sa investigheze o problema destul de grava care putea duce la o catastrofa.

Este vorba despre un orificiu misterios care a fost observat. Orificiul a provocat niste ingrijorari atat pe SSI, cat si pe Pamant, deoarece a provocat pierdererea aerului de pe Statia Spatiala Internationala acum cateva luni in urma.

CITESTE SI:  De ce Amazon va lansa peste 3000 de sateliti in spatiu

La acea vreme, cel putin, nu s-a aflat cum a aparut acest orificiu, iar asta spera astronautii rusi sa afle cu iesirea in afara SSI. Au aparut o multime de teorii despre originea acestui orificiu misterios.

Unii sustin ca pare a fi un sabotaj in spatiu. Orificiul a fost descoperit prima data la sfarsitul lunii august, dupa ce controlorii de zbor de la NASA au observat ca presiunea aerului de pe SSI a scazut.

Acesta a fost un semn ca aerul se pierdea incet in spatiu. Membrii echipajului de astronauti au fost informati si au urmarit problema cu acest orificiu in una dintre capsusele Soyuz, iar gaura are un diametru de 2 milimetri.

CITESTE SI:  Ce nationalitate ar fi avut atacatorii cibernetici care au atacat ambasade ale Statelor Unite

Capsulele Soyuz sunt folosite pentru a transporta astronauti catre si dinspre SSI. Membrii echipajului de astronauti au acoperit rapid gaura, iar de atunci nu au mai fost probleme cu presiunea aerului.

Teoria cea mai probabila acum este ca orificiul a fost creat in timpul fabricarii capsulei Soyuz (pentru cine nu stie, aceasta se andocheaza la SSI). E posibil ca un lucrator a gaurit unde nu trebuia si ca a ascuns gaura inainte de lansare.

CITESTE SI:  Cine-i ingrijorat ca Apple nu are smartphone-uri pliabile

Astronautii rusi Oleg Kononenko si Sergey Prokopyev de pe SSI au efectuat pe 11 decembrie o iesire in spatiu pentru a arunca o privire. Pentru asta, astronautii rusi au inlaturat izolatia termica si scutul impotriva meteoritilor de la exterior care acopera gaura. NASA a transmis live iesirea in spatiu care a durat mai multe ore.