Pentru ce fel de hack-uri ii va alerta G Suite pe administratori

Pentru ce fel de hack-uri ii va alerta G Suite pe administratori

Pe masura ce securitatea se imbunatateste pe partea de tehnologie, problema este faptul ca hack-urile inca au loc si, in unele cazuri, hack-urile vin de la atacatori care sunt sustinuti de guverne.

Cei care utilizeaza serviciile si aplicatiile de productivitate G Suite ale Google nu trebuie sa se ingrijoreze, pentru ca Google le tine spatele.

Intr-o functie noua adaugata la G Suite, Google va avertiza administratorii de fiecare data cand este detectat un hack din partea guvernului.

Alerta G Suite de hack va fi trimisa administratorilor pentru a-i informa ca atacatorii “probabil au incercat sa acceseze contul sau computerul unui utilizator prin phishing, malware sau prin alta metoda”.

CITESTE SI:  Netflix pentru Nintendo Switch aparent este gata, dar asteapta aprobarea

“Cu toate acestea, credem ca am detectat activitati pe care atacatorii sprijiniti de guverne le folosesc pentru a incerca sa fure parole sa alte informatii personale. Astfel de activitati includ primirea de catre utilizator a unui e-mail care contine un atasament daunator, linkuri catre descarcari de softuri malitioase, sau linkuri catre site-uri false”.

Acestea fiind spuse, Google precizeaza ca primirea unei alerte de hack pentru G Suite nu inseamna neaparat ca respectivul cont a fost compromis si hack-uit, alerta G Suite fiind utila pentru ca administratorii G Suite sa stie ca trebuie sa-si actualizeze optiunile de securitate si sa-si schimbe parolele.

CITESTE SI:  Motivul pentru care Google Imagini va adauga subtitluri pentru telefoanele mobile

Pentru administratorii care cred ca aceste alerte de hack pentru G Suite nu sunt suficiente, exista alte metode pe care le pot lua in considerare, cum ar fi cheile hardware de securitate pe care chiar compania Google va incepe sa le vanda.

Potrivit stirilor, cei 89.000 de angajati ai companiei americane Google nu au cazut victime atacurilor phishing de cand compania Google a implementat aceasta masura de securitate in propriile sale birouri din lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *