fbpx

Pentru ce da o femeie in judecata Facebook

Pentru ce da o femeie in judecata Facebook

O femeie din Texas, Statele Unite, a dat in judecata Facebook. Aceasta sustine ca a fost batuta si abuzata de cineva care se dadea prieten pe Facebook.

Femeia sustine ca da in judecata reteaua sociala pentru ca directorii sai stiau ca minorii sunt ademeniti pe platforma in traficul de fiinte umane.

Facebook va permite o gramada de lucruri. Sa dati de urma amicilor vechi, sa urmariti branduri pentru a primi anunturi, sa cumparati si sa vindeti obiecte noi/vechi si asa mai departe.

Cu toate acestea, o femeie din Texas, Statele Unite, a dat recent in judecata Facebook pentru faptul ca reteaua sociala ar ajuta traficul de fiinte umane.

CITESTE SI:  Laptopul Huawei Matebook 13 e oficial - preturi si specificatii

Femeia sustine ca, pe cand avea 15 ani, s-a imprietenit pe Facebook cu un alt utilizator care s-a dat drept “prieten” si care mai tarziu s-a dovedit a fi un traficant de fiinte umane.

Aceasta femeie spune ca a fost batuta de acesta si abuzata, iar apoi implicata in traficul de fiinte umane. Apoi, proxenetul ar fi postat imagini cu femeia pe Backpage.com (site care a devenit inculptat in acest caz).

CITESTE SI:  De ce Facebook i-ar putea plati pe editorii de stiri

Femeia spune practic ca compania nu a depus suficiente eforturi pentru a verifica identitatea utilizatorului si ca reteaua sociala data in judecata nu a avertizat utilizatorii ca traficantii de fiinte umane isi duc veacul pe acel site.

Backpage.com a fost inchis mai devreme in acest an, pentru ca autoritatile credeau ca este folosit pentru traficul de fiinte umane.

Facebook a lansat intre timp o declaratie pentru Engadget, ca raspuns pentru procesul femeii, in care spune ca, “Traficul de fiinte umane este abominabil si nu este permis pe Facebook. Utilizam tehnologii pentru a contracara acest tip de abuz si incurajam utilizatorii sa foloseasca linkurile de raportare de pe pe site-ul nostru, astfel incat echipa noastra de experti sa poata analiza rapid continutul. De asemenea, Facebook lucreaza indeaproape cu organizatii anti-trafic de fiinte umane si cu unele companii tehnologie, iar noi raportam celor de la NCMEC toate cazurile de exploatare a minorilor”.