fbpx

Pentru ce critica mass-media din China Apple

Pentru ce critica mass-media din China Apple

Mass-media din China controlata de stat a acuzat compania Apple de mai multe lucruri. Se pare ca compania Apple trebuie sa se supuna regulilor si legilor din China, daca nu vrea sa i se inchida unele functii pe piata din China.

Daca cineva decide sa foloseasca YouTube pentru a posta continut ilegal, a cui vina este? Sau, mai degraba, cine ar trebui sa previna sa se intample acest lucru?

Multi au criticat YouTube in trecut pentru ca a permis aparitia continutului ilegal, iar acum se pare ca YouTube nu este singura companie criticata. In China, Apple se confrunta cu critici similare.

CITESTE SI:  Ce zice YouTube pentru primul canal care a ajuns la 100 de milioane de abonati

Intr-o stire de The Wall Street Journal, aflam ca mass-media de stat din China a acuzat Apple ca nu depune suficiente eforturi pentru a impiedica distribuirea continutului ilegal prin intermediul platformei sale.

Acest continut poate consta in jocuri de noroc si in promovarea produselor contrafacute. De exemplu, una dintre acele critici ale mass-media din China era pentru faptul ca Apple a permis aparitia aplicatiilor pentru jocuri de noroc pe App Store, aplicatii care erau deghizate ca aplicatii oficiale de loterie.

CITESTE SI:  Lenovo anunta noile tablete Tab E7, E8 si E10 - specificatii oficiale

O alta critica a unei parti din mass-media pentru Apple a fost pentru faptul ca multi utilizatori de iPhone-uri din China au primit mesaje spam prin iMessage, mesaje care erau legate tot de jocuri de noroc.

Ei bine, acestea nu sunt doar critici ale mass-media, pentru ca au si implicatii. Potrivit lui Yang Zhaoquan, un avocat din Beijing, autoritatile din China ar putea inchide unele dintre functiile Apple in cazul in care se constata ca acestea incalca legile.

CITESTE SI:  De ce audienta Romanii au Talent a regresat

Desigur, ramane de vazut daca acest lucru se va intampla. Destul de interesant este faptul ca cu aceasta problema se confrunta Apple si in India.

Companiei din Cupertino i s-a cerut de guvernul din India sa permita o aplicatie care previne apelurile si mesajele spam. Asta daca compania din Cupertino nu vrea ca iPhone-urile sa fie interzise in India de operatorii de telefonie mobila.