fbpx

Pentru ce construieste NASA cea mai puternica racheta a sa

Pentru ce construieste NASA cea mai puternica racheta a sa

Agentia spatiala NASA din Statele Unite a dezvaluit ceva despre care sustine ca este cea mai puternica racheta construita vreodata de ei. Acea racheta puternica a NASA are o inaltime uriasa de 65 de metri si va trebui sa poata suporta multe.

In 2024, agentia spatiala NASA din SUA intentioneaza sa trimita astronauti pe Luna ca parte a proiectului Artemis al agentiei spatiale.

In acest scop, NASA construieste o racheta ca parte a sistemului sau de lansare spatiala si despre care agentia spatiala spune ca e cea mai puternica racheta construita vreodata de ei.

CITESTE SI:  Inginerii care au creat masca medicala reutilizabila

Conform NASA, aceasta racheta puternica va putea transporta o multitudine de lucruri, cum ar fi Orion, astronauti si provizii. In mod firesc, cu toata incarcatura de la bord, este nevoie ca racheta sa fie una puternica, ceea ce la randul sau ar putea duce la multa tensiune care poate conduce la stricaciuni si avarii.

Pentru a testa rezistenta, inginerii NASA au realizat un test de rezistenta, iar totul s-a desfasurat mai mult sau mai putin cum se asteptau inginerii.

CITESTE SI:  Ce servicii de streaming au fost depasite de Apple TV+ la numarul de abonati

A fost inclus 260% din volumul de zbor preconizat pe o perioada de cinci ore, inainte ca limitele sa-si spuna cuvantul si sa se avarieze rezervorul.

Pare destul de grav, dar se pare ca acest lucru se incadreaza in asteptarile inginerilor, ceea ce inseamna ca, in teorie, nu ar trebui sa existe surprize in ziua lansarii misiunii de aselenizare pe Luna.

Conform NASA: “Versiunea de testare a rezervorului a aratat ca motorul rachetei puternice rezista fortelor care trebuie sa fie suportate pentru misiunea Artemis de aselenizare pe Luna. Nu au existat semne de crapaturi sau rupere la motor. Testul de pe 5 decembrie – efectuat folosind o combinatie de azot gazos pentru presurizare – a impins limitele rezervorului expunandu-l la forte mai mari decat va trebui sa le suporte in realitate, iar acesta s-a avariat, asa cum se asteptau inginerii”.