fbpx

Pentru ce anume Microsoft si Google au format un parteneriat

Pentru ce anume Microsoft si Google au format un parteneriat

Companiile Microsoft si Google din Statele Unite sunt rivale intre ele, dar uneori se mai intampla sa si colaboreze. Recent, cele doua companii americane au format un nou parteneriat, parteneriat de pe urma caruia ambele companii americane vor avea de castigat.

Suportul companiei Microsoft din Statele Unite pentru sistemul de operare Android al Google depaseste aplicatiile native si dispozitive precum Surface Duo. Publicatia Thurrot informeaza ca compania Microsoft din SUA formeaza un parteneriat cu Google pentru a aduce aplicatii web mai bune pentru dispozitivele Android, prin intermediul magazinului Play Store al Google.

CITESTE SI:  Vanzarile smartphone-urilor Samsung Galaxy S9 au atins recorduri negative in Coreea de Sud

Softurile construite folosind instrumentul PWABuilder al companiei americane Microsoft vor folosi biblioteca Bubblewrap a Google pentru a profita de noi functii, inclusiv un nou standard pentru scurtaturi web, notificari push mai profunde si personalizari vizuale.

Aplicatiile web Android ar trebui astfel sa fie mai potrivite pe smartphone-ul tau, ca sa rezumam totul. Microsoft precizeaza ca functiile extinse nu ar trebui sa necesite eforturi suplimentare pentru implementare.

CITESTE SI:  Cat de scump de reparat va fi smartphone-ul iPhone 12 de la Apple

E posibil ca va fi nevoie de ceva timp pana cand vom vedea aplicatiile Android care folosesc noile functii. Cu toate acestea, acest lucru ar putea duce la softuri imbunatatite pentru smartphone-urile Android.

Si nu e surprinzator ca cele doua companii lucreaza in parteneriat la astfel de softuri. Acest parteneriat le ofera creatorilor motive pentru a folosi setul de instrumente al companiei Microsoft din Statele Unite, in timp ce compania Google din SUA castiga mai multi dezvoltatori care construiesc aplicatii web optimizate pentru Android, in loc sa indrume oamenii catre aplicatii generice de browser. Ce parere ai despre faptul ca cei doi rivali formeaza un parteneriat?