fbpx
Pentru ce agentia spatiala americana doreste sa ajunga pe un asteroid

Pentru ce agentia spatiala americana doreste sa ajunga pe un asteroid

Agentia spatiala NASA din Statele Unite doreste sa ajunga pe un asteroid, iar pentru acest scop se va folosi de o racheta Falcon Heavy de-a SpaceX. NASA are un motiv pentru care doreste sa ajunga pe acel asteroid.

SpaceX a castigat contractul pentru misiunea Psyche a agentiei spatiale NASA, iar compania SpaceX din Statele Unite se foloseste de racheta sa Falcon Heavy pentru a lansa nava spatiala si a o transporta catre asteroidul tinta.

CITESTE SI:  De ce smartphone-ul Google Pixel 4 nu filmeaza 4K la 60 de cadre pe secunda

Agentia spatiala din Statele Unite a aprobat pentru prima data planurile de a ajunge pe asteroidul Psyche in 2017, inainte de a le definitiva anul trecut.

Cercetatorii agentiei spatiale vor sa viziteze asteroidul metalic unic, deoarece ei cred ca ar putea avea un nucleu expus din nichel-fier al unei planete timpurii si care s-a desprins din cauza coliziunilor.

Descoperirile misiunii ar putea arunca o lumina asupra formarii sistemului nostru solar si ar putea oferi o privire asupra istoriei zbuciumate a coliziunilor si a evolutiilor care au creat planetele terestre.

CITESTE SI:  Cum vor putea smartphone-urile Android sa detecteze cutremurele

NASA spune ca lansarea navei Psyche va costa circa 117 de milioane de dolari si, conform SpaceNews, este prima misiune a agentiei spatiale NASA care se va folosi de racheta Falcon Heavy a SpaceX.

Daca totul merge conform planului, nava Psyche isi va incepe calatoria catre acel asteroid in iulie 2022 de la Cape Canaveral, Florida.

CITESTE SI:  Cum va fi serviciul de streaming al AMC Theatres

SpaceX a precizat intr-un tweet ca: “Falcon Heavy va lansa misiunea Psyche a NASA pentru care NASA necesita cel mai inalt nivel de fiabilitate a vehiculului de lansare. Agentia spatiala din SUA va studia un asteroid metalic aflat intre Marte si Jupiter, pentru a permite umanitatii sa inteleaga mai bine formarea planetelor sistemului nostru solar”. Ce parere ai despre aceasta initiativa de a ajunge pe acel corp cosmic?