fbpx

Pentru ce a platit SoftBank 1,3 miliarde de dolari unui fondator al unei companii de moda din Japonia

Pentru ce a platit SoftBank 1,3 miliarde de dolari unui fondator al unei companii de moda din Japonia

Yusaku Maezawa, fondatorul companiei de moda Zozo Inc. din Japonia, a postat imagini cu plata de 900 de milioane de dolari (scazand datoriile) pe care a primit-o de la giganticul conglomerat de investitii SoftBank din Japonia.

Fondatorul companiei de moda Zozo din Japonia a primit o suma de 1,3 miliarde de dolari de la SoftBank in urma vanzarii unei parti din Zozo Inc., retailerul online de moda pe care l-a fondat, catre gigantul SoftBank din Japonia.

Intr-un clip video postat pe YouTube, fondatorul Yusaku Maezawa al Zozo a vizitat o banca din Tokio pentru a-si actualiza informatiile. A prezentat un nou sold de aproximativ 100 de miliarde de yeni (900 de milioane de dolari).

CITESTE SI:  Pentru asta va cheltui Amazon 4 miliarde de dolari

“E uimitor!”, a spus fondatorul Yusaku Maezawa al companiei de moda cand a intrat in sucursala bancii. Castigul de 1,3 miliarde de dolari urmeaza unei oferte propuse de Z Holdings – care e controlata de divizia wireless interna a SoftBank – pentru o parte dintre actiunile la Zozo in aceasta luna. Acordul a dus la reducerea cu 18% a actiunilor lui Yusaku Maezawa la compania de moda.

CITESTE SI:  New York este orasul care produce cea mai mare cantitate de deseuri din lume

Fondatorul Yusaku Maezawa al Zozo a castigat 150 de miliarde de yeni (1,35 miliarde de dolari) in urma acordului de cedare a unei parti din retailerul de moda Zozo din Japonia catre SoftBank, dar o treime din suma a fost deja folosita pentru a-si achita datoriile, a spus acesta in clipul video de pe YouTube.

Yusaku Maezawa are o relatie stransa cu fondatorul gigantului SoftBank din Japonia – Masayoshi Son – si planuieste sa mearga intr-o calatorie in jurul Lunii intr-o racheta de la compania SpaceX a lui Elon Musk.

CITESTE SI:  Cum eludeaza Huawei interdictia SUA, cu unul dintre smartphone-urile sale

Fondatorul Yusaku Maezawa al companiei de moda a renuntat la pozitia de CEO al companiei de moda Zozo dupa o serie de initiative problematice. Vanzarea pachetului sau de actiuni reprezinta cea mai recenta plata a SoftBank catre un fondator al unei companii instarite.

In luna septembrie, conglomeratul de investitii SoftBank din Japonia a anuntat ca a reusit sa recupereze startup-ul WeWork intr-un acord in care cofondatorul Adam Neumann al startup-ului a plecat cu un pachet de 1,7 miliarde de dolari.