fbpx
Pentru ce a angajat Hyundai un robot Spot

Pentru ce a angajat Hyundai un robot Spot

Robotul Spot al Boston Dynamics poate fi foarte versatil pentru ca poate fi adaptat si folosit la diverse activitati. Acum se pare ca si producatorul auto Hyundai din Coreea de Sud a angajat un astfel de robot. Dar, desigur, nu pentru a asambla masini.

Spot e probabil cel mai interesant robot al Boston Dynamics de pana in prezent, iar in ultima vreme acest dispozitiv robotic a fost folosit pentru diverse lucruri practice.

De exemplu, in 2020, la inceputul pandemiei, guvernul din Singapore s-a bazat de robotii Spot de la Boston Dynamics pentru a-i sfatui pe oameni sa pastreze distantarea sociala.

CITESTE SI:  Scanerul facial al lui iPhone 8 functioneaza intr-o milionime de secunda, se pare

Acum se pare ca dispozitivul robotic e angajat si ca inspector de siguranta la o fabrica a producatorului auto Hyundai din Coreea de Sud. E vorba despre un test al companiei Hyundai pentru fabrica Kia din Coreea de Sud.

Dispozitivul robotic angajat va patrula in acea fabrica pentru a identifica lucruri precum pericolele de incendiu, temperaturi, dar si pentru a patrula in scop de securitate.

CITESTE SI:  Elon Musk a incercat sa vanda Tesla acestei companii

Versiunea robotului Spot al Boston Dynamics angajat de compania Hyundai din Coreea de Sud a fost optimizata pentru a integra noi senzori si instrumente, cum ar fi o camera termala, LiDAR, resurse de calcul sporite, dar si capacitatea de a prelua controlul asupra dispozitivului robotic Spot al Boston Dynamics pentru a monitoriza anumite parti ale fabricii companiei Hyundai.

Acesta e in prezent un test in care Hyundai va evalua eficacitatea lui Spot inainte a-l folosi in celelalte fabrici ale sale. Desi pare ceva interesant, unii se gandesc la aparitia unui posibil viitor distopic in care robotii preiau controlul asupra omenirii.

CITESTE SI:  VIDEO: Cum e robotul care strange piese LEGO

Ce parere ai despre faptul ca robotul Spot al Boston Dynamics e testat la o fabrica a companiei auto Hyundai din Coreea de Sud? Crezi ca dispozitivul robotic angajat va fi eficient in acea fabrica?