fbpx
Pentru cate locuri de munca din SUA e responsabila Apple

Pentru cate locuri de munca din SUA e responsabila Apple

Compania Apple Inc. din orasul american Cupertino a declarat miercuri ca este direct sau indirect responsabila pentru multe locuri de munca in SUA.

E posibil ca compania s-a vazut nevoita sa dezvaluie aceasta informatie din cauza criticilor pe care le-a primit, chiar si de la Donald Trump.

Apple spune ca e direct sau indirect responsabila pentru 2,4 milioane de locuri de munca in SUA, in crestere cu 20% fata de cele doua milioane estimate de compania din Cupertino in 2017.

Compania de iPhone-uri a declarat ca forta de munca directa a sa a crescut de la 80.000 la 90.000 in ultimii doi ani si jumatate de la ultima estimare a locurilor de munca din SUA.

CITESTE SI:  Ce pret au castile wireless Marshall cu autonomie de 45 de ore

Dar cea mai mare parte a cresterii estimate a venit de la companii precum Broadcom Inc, un producator care produce piese in SUA pentru produsele Apple.

De asemenea, si dezvoltatorii software terti care produc aplicatii pentru dispozitivele Apple s-au bucurat de o crestere. Locurile de munca legate de aplicatii au totalizat 1,9 milioane, in crestere cu 325.000 fata de estimarea sa anterioara, a declarat compania din Cupertino intr-o postare pe website-ul sau.

CITESTE SI:  Compania de smartphone-uri care ar putea abandona Marea Britanie

Apple nu a spus cum a ajuns la aceste estimari si cum a fost finantata cercetarea. Estimarile privind locurile de munca indirecte pot varia mult in functie de modul in care se realizeaza analiza.

Apple s-a confruntat cu critici, inclusiv din partea presedintelui Donald Trump din SUA, pentru faptul ca-si asambleaza mare parte dintre produse in China.

Compania din Cupertino a raspuns spunand ca a cheltuit 60 de miliarde de dolari pe produse si servicii de la furnizorii din SUA in 2018 si intentioneaza sa creasca suma la 350 de miliarde de dolari pana in 2023.

CITESTE SI:  Ce inselatorie ti-ar putea scumpi viitoarea cursa Uber

Apple spunea in decembrie ca va cheltui 1 miliard de dolari pentru a construi un nou campus in Austin, Texas, pentru pana la 15.000 de angajati. De asemenea, a zis ca a crescut numarul joburilor directe in Seattle, San Diego si Culver City din SUA.

Sursa imagine: Flickr.com