fbpx

Pe ce cheltuie compania Uber miliarde de dolari

Pe ce cheltuie compania Uber miliarde de dolari

Compania americana de servicii ride-hailing Uber a confirmat ca va cheltui mai multe miliarde de dolari pentru a-si extinde sfera de influenta in anumite regiuni.

Acordul este cea mai mare tranzactie tehnologica din Orientul Mijlociu, in afara de Israel, conform Associated Press. Astfel, compania americana de ride-hailing va primi acces la populatia de 600 de milioane de locuitori din Orientul Mijlociu, majoritatea avand varste de sub 30 de ani si locuind in mediile urbane.

S-a spus anterior ca compania Uber de ride-hailing din Statele Unite era in discutii cu Careem, principalul sau rival din Orientul Mijlociu, pentru o posibila preluare in valoare de mai multe miliarde de dolari. O stire sustinea ca un acord ar putea fi semnat in curand.

CITESTE SI:  Modalitatea inedita prin care Apple poate imbunatati Siri

Se spune ca compania americana de ride-hailing va cumpara Careem din Dubai cheltuind 3,1 miliarde de dolari. Aceasta miscare nu se potriveste cu tendinta recenta a Uber de a se retrage de pe pietele straine in care se confrunta cu o concurenta intensa.

CITESTE SI:  In ce conditii s-a deschis parcul Disney din Shanghai, in contextul coronavirusului Wuhan

The Financial Times a informat ca acordul dintre Uber si Careem ar putea fi anuntat in aceasta luna si chiar asa s-a intamplat. Careem a fost evaluata anul trecut la 2 miliarde de dolari si isi desfasoara activitatea in 90 de orase din 15 tari si deserveste aproximativ 30 de milioane de utilizatori din Orientul Mijlociu, Asia de Sud si Africa de Nord.

Unii dintre cei mai mari investitori ai Careem sunt Rakuten si o companie saudita. Pe pietele in care ambele companii opereaza, o fuziune intre Uber si Careem va crea un monopol in favoarea Uber.

CITESTE SI:  De ce un batran japonez a realizat 24.000 de apeluri la un operator de telefonie mobila

La fel cum iesirea anterioara a Uber a permis celui mai mare rival din Asia de Sud sa-si consolideze pozitia pe piata dupa ce compania americana de ride-hailing a decis sa plece. Ramane de vazut daca acordul de miliarde de dolari se va confrunta cu obstacole de reglementare pe unele dintre aceste piete.