fbpx
Pe acest asteroid va ajunge aceasta sonda spatiala

Pe acest asteroid va ajunge aceasta sonda spatiala

Sonda spatiala OSIRIS-REx a agentiei spatiale din Statele Unite va ajunge pe un anumit asteroid pe data de 20 octombrie din acest an. Scopul e de a colecta o mostra din acel asteroid pentru a o aduce pe Pamant.

Sonda spatiala OSIRIS-REx a agentiei spatiale NASA din Statele Unite este aproape gata sa ajunga pe asteroidul Bennu, a anuntat ieri agentia spatiala americana.

Pe 20 octombrie, sonda va face prima incercare de a colecta o mostra de roci si praf de pe acel asteroid. Aceasta va fi prima data cand agentia spatiala din Statele Unite colecteaza mostre dintr-un asteroid si va fi cea mai mare mostra care ajunge pe Pamant de la programul Apollo incoace.

CITESTE SI:  NASA construieste un nou avion supersonic. Va avea un nivel al zgomotului mai redus decat cel al Concorde

Sonda OSIRIS-REx are dimensiunea unei dube si va ajunge intr-o zona care are aproximativ dimensiunea catorva locuri de parcare. Zona e inconjurata de bolovani dimensiunea unor cladiri, ceea ce poate ingreuna aterizarea.

CITESTE SI:  Care companie ar putea fi prima care va lansa un smartphone 5G cu Snapdragon 855

Odata ce sonda spatiala aterizeaza, un brat robotizat va efectua colectarea. Misiunea are scopul de a colecta 60 de grame de material stancos.

Daca prima colectare din octombrie de pe acel asteroid nu colecteaza suficient material, OSIRIS-REx are suficient azot la bord pentru inca doua incercari de colectare.

Nava spatiala este programata sa se indeparteze de asteroidul Bennu in 2021 si va livra pe Pamant pe 24 septembrie 2023 mostra colectata. Desi e o diferenta de doi ani, agentia spatiala americana a facut deja unele descoperiri utile cu acea sonda spatiala.

CITESTE SI:  LG a anuntat veniturile pentru trimestrul 2 al 2017, LG G6 nu a ajutat prea mult

Echipa a produs cu acea sonda spatiala unele dintre imaginile cu cea mai inalta rezolutie ale unui corp planetar. Agentia spatiala din Statele Unite incearca, de asemenea, sa intre in posesia si a unei mostre de material de pe Luna, dar pentru asta agentia spatiala americana se va adresa companiilor private.