fbpx

Parolele smartphone-urilor sunt protejate de Al Cincilea Amendament

Parolele smartphone-urilor sunt protejate de Al Cincilea Amendament

Intr-un nou caz, o curte de justitie federala din Pennsylvania a decis ca guvernul nu poate obliga o persoana sa predea parola de la smartphone-ul ei.

In show-uri TV si in filme, uneori vezi personaje care isi exercita drepturile lor din Al Cincilea Amendament care practic inseamna ca acestia nu vor spune sau face nimic care ii incrimineaza.

Acum, avand in vedere ca tehnologia este foarte avansata, a reusit legea sa tina pasul? Se pare ca da, multumita unei legi recente dintr-o curte de justitie federala din Pennsylvania.

CITESTE SI:  Ce smartphone-uri iPhone 12 s-ar putea lansa abia in noiembrie

Potrivit legii, s-ar parea ca parolele smartphone-urilor americanilor sunt de fapt protejate de Al Cincilea Amendament.

Acest lucru inseamna ca, daca se bazezi pe parole alfanumerice pentru a-ti debloca dispozitivul, nu vei fi obligat in mod legal sa-l deblochezi, prin Al Cincilea Amendament.

In mod interesant, Al Cincilea Amendament se aplica atat smartphone-urilor personale, cat si celor pentru munca, chiar daca smartphone-urile sunt proprietatea companiei la care lucrezi, avand in vedere ca parolele in sine nu sunt inregistrate de companie.

CITESTE SI:  Oricine poate repara aceste smartphone-uri

Acest lucru se datoreaza unui caz recent care a implicat doi fosti analisti la Capital One care au fost acuzati de insider trading si carora li s-a cerut sa predea parolele smartphone-urilor lor.

Cu toate acestea, se pare ca nu toata lumea este de acord cu aceasta lege. Dupa cum a indicat Washington Post, curtile de justitie numai au cerut parolele lor, spre deosebire de a le cere parolele lor cu scopul de a obtine informatii de pe smartphone-urilor lor care i-ar putea incrimina, dar presupunem ca asta este o dezbatere pentru altadata.

CITESTE SI:  O bresa critica a venit cu un manager de parole pentru Windows 10

Intre timp, multumita legii, s-a setat un precedent pentru cazurile potentiale viitoare, dar ce credeti voi despre Al Cincilea Amendament smartphone?