Pana cand va oferi Microsoft suport suplimentar pentru Windows 7 si in ce conditii

Pana cand va oferi Microsoft suport suplimentar pentru Windows 7 si in ce conditii

Compania Microsoft probabil inca este terorizata ca trebuie sa ofere suport pentru XP cu mult dupa data de expirare, avand in vedere ca si sfarsitul asistentei pentru Windows 7 se incheie acusi.

Companiile pot plati pentru suport extins pentru Windows 7 pentru inca cativa ani, mai exact pana la trei ani dupa ce Microsoft inceteaza sa ofere patch-uri in mod gratuit.

Windows 10 este cel mai nou sistem de operare al Microsoft, dar avand in vedere ca upgrade-ul la Windows 8 nu merge chiar conform planului, nu este surprinzator sa aflam ca exista unii pe care nu-i tenteaza ideea de a trece de la Windows 7 la 10.

Daca esti un utilizator Windows 7 care inca nu si-a actualizat sistemul de operare, ai timp pana in 2023 pentru asta. Asta conform unei postari de pe site-ul Microsoft, in care compania confirma ca suportul pentru acest sistem de operare va fi extins pana in 2023.

CITESTE SI:  Ce GPU poate avea smartphone-ul de gaming Samsung

Anterior, Microsoft a declarat ca suportul se va incheia oficial in 2020. Cu toate acestea, exista un siretlic: daca vrei update-uri pana in 2023, va trebui sa platesti pentru asta.

Asta inseamna ca suportul pentru Windows 7 din partea Microsoft va continua pana in 2020 asa cum s-a promis, dar utilizatorii care, din oricare motiv, refuza inca sa-si actualizeze sistemul de operare, pot primi in continuare update-uri pentru acest sistem de operare inca trei ani, dar vor trebui sa plateasca.

CITESTE SI:  Microsoft a incercat sa cumpere Facebook. Care este suma?

De asemenea, Microsoft precizeaza ca, cu fiecare an de suport extins (pana in 2023), acesta va deveni din ce in ce mai scump. Unii ar putea crede ca nu are logica ca utilizatorii inca se agata de un sistem de operare 14 ani mai tarziu, insa trebuie remarcat faptul ca o stire din 2014 a dezvaluit ca majoritatea bancomatelor folosesc inca XP, deci exista unii care ar putea considera ca costul suportului extins ar putea fi mai mic decat pretul unui nou sistem de operare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *