Pakistan primeste o versiune de Youtube speciala

Pakistan primeste o versiune de Youtube speciala

O versiune speciala a serviciului de sharing video YouTube a fost lansata, iar aceasta le va permite oficialilor din Pakistan sa blocheze continutul despre care cred ca este ofensator.

Pakistan a ridicat o interzicere de trei ani a Youtube-ului dupa ce un clip video critic al islamistilor a fost incarcat pe site in 2012.

Filmul “Innocence of Muslims” de pe YouTube a dat nastere la demonstratii mortale in statul asiatic, alte tari musulmane din lume si in tarile vestice cu mari populatii de musulmani.

Poate cineva sa cenzureze sau sa interzica internetul? Presupun ca daca se intampla sa locuiesti in Coreea de Nord, atunci exista o posibilitate foarte reala, dar, pentru restul lumii, asa ceva este de neconceput.

CITESTE SI:  S-ar putea sa stim pretul dispozitivului AirPower de incarcare wireless

Acestea fiind spuse, inca exista cateva tari care fac tot ce pot pentru a limita accesul la anumite website-uri sau servicii online in ceea ce priveste populatia lor, iar Pakistan este o astfel de tara dupa ce oficialii au primit puterea de a bloca continutul care li se pare lor ca este ofensator.

De fapt, Youtube a lansat o versiune speciala a serviciului sau de sharing video numai pentru aceasta tara, iar oficialii guvernului au autoritatea de a inlatura orice tip de continut care pare a fi ofensator.

CITESTE SI:  Cum pregateste Microsoft sistemul Windows pentru dispozitivele pliabile

Potrivit ministrului pentru Tehnologia Informatiei si Telecomunicatii din statul asiatic, noua versiune de Youtube va imputernici Autoritatea pentru Telecomunicatii din Pakistan (PTA) pentru a bloca orice tip de material ofensator, mentionand, “La recomandarea PTA, guvernul din Pakistan a permis accesul la versiunea recent-lansata a Youtube-ului pentru utilizatorii de internet din Pakistan. Google a oferit un proces web online prin care cererile de blocare a accesului pentru materiale ofensatoare pot fi facute de PTA catre Google in mod direct, iar Google/Youtube va restrictiona accesul in mod corespunzator la continutul ofensator pentru utilizatorii din Pakistan”.

Sursa: news.sky.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *