fbpx

Pakistan primeste o versiune de Youtube speciala

Pakistan primeste o versiune de Youtube speciala

O versiune speciala a serviciului de sharing video YouTube a fost lansata, iar aceasta le va permite oficialilor din Pakistan sa blocheze continutul despre care cred ca este ofensator.

Pakistan a ridicat o interzicere de trei ani a Youtube-ului dupa ce un clip video critic al islamistilor a fost incarcat pe site in 2012.

Filmul “Innocence of Muslims” de pe YouTube a dat nastere la demonstratii mortale in statul asiatic, alte tari musulmane din lume si in tarile vestice cu mari populatii de musulmani.

CITESTE SI:  Cum iti va permite o companie aeriana sa-ti urmaresti bagajele digital

Poate cineva sa cenzureze sau sa interzica internetul? Presupun ca daca se intampla sa locuiesti in Coreea de Nord, atunci exista o posibilitate foarte reala, dar, pentru restul lumii, asa ceva este de neconceput.

Acestea fiind spuse, inca exista cateva tari care fac tot ce pot pentru a limita accesul la anumite website-uri sau servicii online in ceea ce priveste populatia lor, iar Pakistan este o astfel de tara dupa ce oficialii au primit puterea de a bloca continutul care li se pare lor ca este ofensator.

CITESTE SI:  Care smartphone e cel mai bun pentru YouTube si care nu prea

De fapt, Youtube a lansat o versiune speciala a serviciului sau de sharing video numai pentru aceasta tara, iar oficialii guvernului au autoritatea de a inlatura orice tip de continut care pare a fi ofensator.

Potrivit ministrului pentru Tehnologia Informatiei si Telecomunicatii din statul asiatic, noua versiune de Youtube va imputernici Autoritatea pentru Telecomunicatii din Pakistan (PTA) pentru a bloca orice tip de material ofensator, mentionand, “La recomandarea PTA, guvernul din Pakistan a permis accesul la versiunea recent-lansata a Youtube-ului pentru utilizatorii de internet din Pakistan. Google a oferit un proces web online prin care cererile de blocare a accesului pentru materiale ofensatoare pot fi facute de PTA catre Google in mod direct, iar Google/Youtube va restrictiona accesul in mod corespunzator la continutul ofensator pentru utilizatorii din Pakistan”.

CITESTE SI:  Imaginile GIF in miniatura de pe YouTube sunt acum disponibile pentru majoritatea utilizatorilor, dar nu pentru toate browserele

Sursa: news.sky.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *