fbpx

Pagina ta de social media ar putea fi folosita pentru a determina evaziunea fiscala

Pagina ta de social media ar putea fi folosita pentru a determina evaziunea fiscala

Se spune deseori ca nu ar trebui sa credem tot ce vedem pe social media, pentru ca acolo se dramatizeaza totul si e multa prefacatorie care ne determina sa parem mai buni decat in realitate.

Cu toate acestea, social media ar putea fi in curand folosita de oficialii guvernamentali din India pentru a determina daca cineva traieste cu mult peste mijloacele sale banesti si daca acest lucru este posibil datorita faptului ca comite evaziune fiscala.

CITESTE SI:  Ce raspunde Facebook la stirea ca transcria chaturile audio ale utilizatorilor sai

Incepand cu luna viitoare, platformele de social media precum Facebook si Instagram vor deveni surse de informatii pentru oficialii guvernamentali pentru a incerca si determina daca rezidentii comit evaziune fiscala, lucru care se poate uneori descoperi prin modul in care isi traiesc vietile.

De exemplu, cineva care declara un salariu de 2000 de dolari pe luna, dar care totusi cumva reuseste sa zboare la prima clasa si care detine bunuri luxoase de firma, pare un pic suspicios. Ar putea comite evaziune fiscala.

CITESTE SI:  Cum sunt vehiculele robotizate blindate ale Armatei SUA

Desigur, acest lucru nu este exact o stiinta, iar daca acestea sunt cadouri de la prieteni sau rude bogate, suntem siguri ca totul se poate dovedi si rezolva, dar cei care traiesc cu mult peste veniturile lor declaratate ar trebui verificati si urmariti.

Amit Maheshwari, partener de conducere la firma de contabilitate Ashok Maheshwari and Associates de langa New Delhi a indicat de asemenea ca social media ar putea opri hartuirea din partea functionarilor fiscali.

CITESTE SI:  Veniturile din abonamente pe care iOS si Android le-au generat anul trecut

Maheshwary a fost citat spunand, “Analiza datelor este modalitatea pe care ar trebui sa o urmeze administratiile fiscale din lume. De asemenea, acest lucru va incheia hartuirea din partea functionarilor fiscali, avand in vedere ca nu va exista o interfata publica. Controlul aleatoriu va ajunge la sfarsit”.