fbpx

Originalul robot R2-D2 din filmul Star Wars s-a vandut pentru o suma uriasa

Originalul robot R2-D2 din filmul Star Wars s-a vandut pentru peste doua milioane de dolari

Ne pare rau Luke, dar se pare ca sabia ta laser si robotul R2-D2 au noi proprietari. Intr-o licitatie, cineva a cheltuit peste doua milioane de dolari pe R2-D2 din filmul Star Wars.

Dar stai – este vorba despre robotul R2-D2? Ca cel folosit in trilogia originala Star Wars? Raspunsul la aceasta intrebare nu poate fi nici “da” nici “nu”. Au existat mai multi roboti R2-D2 construiti pentru diferite situatii in filmele originale Star Wars, iar unele piese au fost refolosite.

Iti place sa cumperi chestii legate de unele dintre filmele tale cele mai preferate? Se intampla sa ai doua milioane de dolari? Cineva a raspuns afirmativ la ambele intrebari, avand in vedere ca a decis sa achizitioneze originalul robot R2-D2 din trilogia originala Star Wars pentru doua milioane de dolari.

CITESTE SI:  Camera lui iPhone 6s este depasita de cateva smartphone-uri Android de varf

R2-D2 din filmul Star Wars a fost scos la licitatie si cineva a decis sa cheltuie doua milioane de dolari din banii sai pentru a cumpara aceasta bucata de istorie cinematografica. Se stie de asemenea ca mai multi astfel de roboti R2-D2 au fost construiti in timp ce originala trilogie a fost turnata.

Unii l-au avut pe actorul Kenny Baker, in timp ce altii au fost folositi doar pentru scene de actiune. Unii dintre robotii din filmul Star Wars au fost canibalizati si adaptati pentru scopuri diferite cand a fost nevoie.

CITESTE SI:  Opinie despre serialul sud-coreean The Innocent Man (2012)

Acest robot a fost creat folosind multele panouri si piese de la modelele R2-D2 diferite care au fost create in trecut. Acest lucru a dus la cel mai folosit model R2-D2 intr-un film, iar de aici vine valoarea sa imensa.

Obiectivele pentru ochi legate prin articulatii si cupola de deasupra au fost controlate de Kenny Baker in A New Hope. Un picior al robotului a fost creat pentru episodul 1 din filmul Star Wars, iar cele doua picioare au fost folosite in Empire.

CITESTE SI:  Cum e camera instanta OneStep+ a Polaroid

Piesele detaliate de pe fuzelajul actual au fost folosite in A New Hope. Casa de licitatii a dezvaluit pe pagina sa de Facebook ca licitatia castigatoare pentru aceasta inventie pentru filmul Star Wars a fost de 2,75 de milioane de dolari.

Identitatea cumparatorului instarit care a cheltuit o suma imensa de bani pe ceea ce in esenta este o gramada de parti si bucati din metal sudate impreuna din filmul Star Wars nu a fost dezvaluita.