fbpx

Oppo este producatorul de smartphone-uri numarul 1 din China

Oppo este producatorul de smartphone-uri numarul 1 in China

Oppo este producatorul de smartphone-uri numarul 1 in China cu o cota de piata de 23%, urmat de Huawei cu 17,4% si Vivo cu 12%. Cota de piata a Apple in China s-a micsorat la nivelul din 2014 la 9%, producatorul iar Xiaomi are o cota de piata de 6,8%.

Ceea ce este chiar mai interesant este cresterea companiei chineze din iunie 2014. In 2014, producatorul Oppo era responsabila de mai putin de 2% dintre smartphone-urile vandute in China.

Pana in iunie 2015 cota de piata a companiei chineze a crescut la 6,1%, iar acum a ajuns la un maxim istoric de 22,9%.

CITESTE SI:  Samsung il lanseaza pe Galaxy J2 Pro

Oppo este un producator de smartphone-uri de care tot auzim, desi trebuie sa spunem ca majoritatea smartphone-urilor sale sunt vandute in Asia.

Cu toate acestea, ar putea fi o companie care trebuie avuta in vizor de Apple si Samsung in viitor?

Poate, mai ales daca cifrele lansate de Counterpoint (via GSMArena) sunt precise. Dupa cum poti vedea in graficul de mai sus, se pare ca Oppo este producatorul de smartphone-uri numarul 1 in China.

CITESTE SI:  De ce TikTok nu e ingrijorata de interdictia din SUA

In 2014, se pare ca prezenta producatorului Oppo era doar un clipacit pe radar, dar in doi ani compania din China a reusit sa evolueze, iar acum 22,9% dintre smartphone-urile din China sunt vandute de companie.

Inainte de asta, producatorii Huawei si Xiaomi erau la conducere, dar Oppo a depasit de atunci ambele companii.

De fapt, Xiaomi care a avut ambitii destul de mari pare sa aiba o cota de piata de numai 6,8% in ceea ce priveste smartphone-urile vandute in China, fata de 15,1% din aceeasi perioada a anului trecut.

CITESTE SI:  Operatorul care va vinde pentru prima oara un smartphone OnePlus

Cota de piata a companiei Oppo in acest moment este de asemenea mai mare decat cele ale Apple si Samsung combinate.

Cat despre faptul daca Oppo isi va putea mentine cresterea in urmatorii ani ramane de vazut, dar deocamdata se pare ca este un producator de smartphone-uri din China care trebuie urmarit cu atentie.