OpenAI, compania de 1 miliard de dolari a lui Elon Musk a invins un jucator profesionist la un campionat de 24 de milioane de dolari de jocuri video

OpenAI, compania de 1 miliard de dolari a lui Elon Musk a invins un jucator profesionist la un campionat de 24 de milioane de dolari de jocuri video

Computerele deja i-au invins pe cei mai buni jucatori umani din lume la jocuri precum sah si Go. Acum unul al companiei OpenAI a lui Elon Musk l-a invins pe unul dintre cei mai buni jucatori umani din lume la jocul video “DotA 2”, intr-un campionat.

Live pe scena la The International – campionatul de 24 de milioane de dolari al Valve, un bot al companiei OpenAI l-a invins pe jucatorul profesionist Danylo “Dendi” Ishutin intr-o intrecere surpriza si neanuntata.

Bot-ul de la OpenAI, compania non-profit de 1 miliard de dolari de cercetare a inteligentei artificiale detinuta de Elon Musk, l-a invins pe Dendi in primul meci in aproximativ 10 minute, in campionatul de jocuri video.

CITESTE SI:  Cum poate fi hack-uit PC-ul tau Windows 10 folosind Cortana

Jucatorul Dendi a renuntat in a doua intrecere si a refuzat sa joace o a treia runda. “Nu ma mai hartui” a spus Dendi, despre care se estimeaza ca a castigat in jur de 700.000 de dolari in cariera sa, bot-ului companiei OpenAI in timpul campionatului de jocuri video.

Elon Musk insusi a apelat la Twitter pentru a lauda OpenAI pentru reusita sa in campionatul de jocuri video, spunand ca bot-ul sau a fost “primul care i-a invins pe cei mai buni jucatori in sporturile electronice competitive”.

Intr-un clip video de dinaintea intrecerii, CTO-ul OpenAI, Greg Brockman, a explicat ca bot-ul special al companiei a fost antrenat jucand 100 de vieti de meciuri impotriva lui insusi, cu “antrenament” din partea companiei in valoare de 1 miliard de dolari.

CITESTE SI:  Ce aplicatie ilegala a ramas mult timp pe App Store

Brockman s-a laudat de asemenea ca bot-ul a invins deja cativa jucatori profesionisti de DotA 2. “In ultima saptamana, bot-ul nostru a fost de neinvins pentru multi jucatori profesionisti de top, printre care se numara SumaiL si Arteezy”, a spus Brockman pe un blog.

Ideea jucatului impotriva lui insusi este cheia reusitei sistemului companiei OpenAI a lui Elon Musk. Este o modalitate buna pentru ca un sistem de inteligenta artificiala sa invete sarcinile cele mai complexe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *