fbpx

OnePlus neaga ca trimite datele clipboard catre servere din China

OnePlus neaga ca trimite datele clipboard catre servere din China

Compania OnePlus din China a avut de furca in luna ianuarie. Aceasta a descoperit recent pe site-ul sau un hack pentru carduri care a afectat probabil 40.000 de clienti. Apoi a aparut o alta stire, si anume ca OnePlus identifica si apoi trimite datele clipboard, cum ar fi numere de conturi bancare, catre un server din China.

OnePlus a negat ca trimite datele clipboard catre servere din China si a explicat de ce unii ar putea crede ca s-ar preta la asa ceva. Aceasta neintelegere rezulta aparent dintr-un fisier din versiunea beta a OxygenOS, fisier care se numeste badwords.txt.

CITESTE SI:  Ce pret are dispozitivul Echo Auto al Amazon in Europa

Acesta include cuvinte precum Presedinte, Vicepresedinte, Mesagerie Privata. etc. Presupunerea a fost ca OnePlus foloseste acest fisier pentru a identifica ce date trebuie incarcate din aplicatia Clipboard pe serverul din China.

Acest lucru ar fi foarte grav daca s-ar dovedi adevarat. OnePlus a emis rapid o negare. Compania explica ca badwords.txt este de fapt un fisier din lista neagra si ca acesta informeaza sistemul de operare sa nu monitorizeze potrivirea datelor pentru serviciul sau de clipboard inteligent.

CITESTE SI:  De ce avioanele Boeing 737 Max au ajuns sa fie parcate pe locurile de parcare pentru masini

Utilizatorii OnePlus din afara Chinei nu vor fi familiarizati cu aceasta caracteristica, deoarece exista doar in HydrogenOS, sistemul de operare pe care compania il foloseste numai in China.

“A existat o afirmatie falsa conform careia aplicatia Clipboard trimite date de utilizator catre un server. Codul este complet inactiv in versiunea beta pentru OxygenOS, sistemul nostru de operare global. Nu sunt transmise date utilizatorilor catre nici un server fara consimtamant in OxygenOS”, a precizat compania din China in declaratia sa oficiala.

CITESTE SI:  LG G7 ar putea fi anulat de CEO-ul companiei, se pare

Singura greseala pe care OnePlus pare sa o fi facut aici este includerea fisierelor de la HydrogenOS in versiunea beta a OxygenOS. Codul ramane inactiv, asa ca nu executa nicio functie, dar duce la neintelegeri precum acestea.

Facebook