fbpx
Omul care se putea alege cu 1 milion de lire sterline cu un meteorit prabusit pe locuinta lui

Omul care se putea alege cu 1 milion de lire sterline cu un meteorit prabusit pe locuinta lui

Banii nu cresc prin iarba precum ciupercile, dar pot cadea din cer. Acest lucru i s-a intamplat unui om din Indonezia, Joshua Hutagalung. Acesta lucra pe langa locuinta sa, cand un meteorit de 2,1kg s-a prabusit pe acoperisul locuintei sale.

Desi distrugerea locuintei cuiva este rar un semn de bun augur, s-a descoperit ca acest corp cosmic apartine de tipul condritelor carbonice. Este un meteorit extrem de rar despre care se crede ca are o vechime de 4,5 miliarde de ani si s-a estimat ca are un pret de 645 de lire sterline pe gram, ceea ce inseamna ca meteoritul care s-a prabusit pe locuinta omului din Indonezia are un pret de 1,4 milioane de lire sterline.

CITESTE SI:  Creatorii Facebook pot castiga acum bani din clipurile video furate

Vorbind pentru The Sun, omul din Indonezia a dezvaluit ca a vandut corpul cosmic – prabusit pe locuinta sa – unui expert in meteoriti din SUA, Jared Collins. Acesta din urma l-a vandut apoi unui alt colectionar american care l-a depozitat la Centrul pentru Studii de Meteoriti de la Universitatea de Stat din Arizona.

CITESTE SI:  Cele 4 tari care vor domina retelele 5G

Desi omul din Indonezia nu a dezvaluit suma pe care a castigat-o pentru descoperirea sa, e posibil ca suma e de peste 1 milion de lire sterline. Cu acesti bani, Hutagalung intentioneaza sa abandoneze munca si sa construiasca o biserica in comunitatea sa.

Update: Vorbind pentru BBC Indonezia, omul a dezvaluit ca a vandut corpul cosmic pentru doar echivalentul a 14.000 de dolari. Acesta sustine ca se simte inselat si ca de atunci toti banii au fost cheltuiti pentru donatii.

CITESTE SI:  De ce BMW doreste sa ofere un serviciu de abonament pentru masinile sale

De asemenea, omul a dezvaluit ca nu a vandut intregul meteorit prabusit pe locuinta si ca a pastrat aproximativ 400 de grame pe care le-a distribuit apoi membrilor familiei.

Ce parere ai despre castigul acelui om din Indonezia datorita meteoritului extrem de rar si vechi de 4,5 miliarde de ani care s-a prabusit pe locuinta sa?