fbpx

Omul care a creat ultima tara din Europa si care are deja zeci de mii de solicitari de acordare a cetateniei

Capitala Liberland

Vit Jedlicka, un politician din Republica Ceha sustine ca a infiintat o noua tara In Europa. Aceasta este situata pe malul Dunarii intre Serbia si Croatia, niciuna dintre cele doua tari nerevendicand teritoriul.

Statul din Europa se numeste “Liberland”, are o suprafata de 7km patrati (mai mare decat cea a Vaticanului si Monacoului), nu are armata, iar taxele sunt optionale. Jedlicka sustine ca noua tara din Europa a fost creata in limitele legii internationale. Website-ul de stiri ceh TN subliniaza faptul ca nu este clar in ce masura activistii sunt seriosi, dar Jedlicka pare a avea intentii serioase deoarece fondatorii au ridicat steagul.

CITESTE SI:  Franta le va interzice elevilor sa foloseasca telefoane mobile in scoli

O declaratie care anunta crearea tarii Liberland este: “Obiectivul fondatorilor statului este de a crea o tara in care oamenii cinstiti pot prospera fara a fi asupriti de guvernele care le fac viata neplacuta prin impovararea lor cu restrictii si taxe.” Politicianul autoproclamat presedinte al Liberland a precizat ca daca Croatia si Serbia vroiau sa se opuna crearii tarii in Europa, el ar fi initiat o defensiva pasiva.

Informatii Liberland

Statul din Europa are un motto, un steag si un website care invita cetatenii sa solicite cetatenie. Totusi, fondatorii precizeaza clar ca nazistii, comunistii si alti extremisti nu au ce cauta acolo. Jedlicka estimeaza ca pana la sfarsitul saptamanii va primi 100 000 de solicitari de cetatenie, desi pana acum populatia tarii din Europa se numara doar la 7 persoane. Aparent, deja au aplicat in jur de 20 000 de persoane. Se presupune ca Jedlicka va permite acordarea cetateniei numai pentru 3000-5000 de persoane in urmatorii ani.

CITESTE SI:  Cum vor fi alimentate Jocurile Olimpice din 2020 din Tokio folosind 100% energie regenerabila

El spera ca in curand va ajunge la o populatie asemanatoare Liechtensteinului, de 37 000 de locuitori. Politicianul sustine ca Liberland din Europa a fost fondat pentru a atrage atentia mass-mediei si ca a inceput ca un protest, dar apoi a devenit un proiect real cu un real suport. Acesta a adaugat ca inca asteapta un raspund diplomatic din partea tarilor vecine din Europa.

CITESTE SI:  Cum e smartphone-ul Sony Xperia 5

Liberland

“Sunt inca activ in politica ceha. Probabil imi voi da demisia si voi lasa pe altcineva sa conduca Liberland daca exista sanse sa pot schimba ceva in politica ceha”, a declarat Jedlicka.