fbpx
Obstacolul companiei Apple in India

Obstacolul companiei Apple in India

Conform unei stiri de Reuters, compania Apple din Cupertino, SUA, se confrunta cu un anumit obstacol in India. Cazul in care e implicata compania din Cupertino, Statele Unite, e examinat de o comisie din India si i-a fost adus in atentie de un anumit grup.

In SUA, compania americana Apple duce un razboi de natura legala impotriva Epic Games cu privire la comisioanele de 30% pentru magazinul de aplicatii App Store.

CITESTE SI:  Ce cazinouri din Las Vegas vor ca The Boring Company sa le sape tuneluri

In Coreea de Sud, o lege va forta compania Apple din Cupertino, Statele Unite, sa permita furnizori terti de plati pe App Store. De asemenea, saptamana trecuta, compania din Cupertino, Statele Unite, a anuntat un fel de concesie prin care dezvoltatorii de aplicatii vor putea trimite e-mailuri catre utilizatorii lor pentru a-i informa in legatura cu modalitati alternative de plati.

Din pacate, Apple s-ar putea confrunta cu obstacole cu App Store si in India. Conform unei stiri de Reuters, Comisia pentru Concurenta din India analizeaza un caz antitrust impotriva Apple.

CITESTE SI:  Cum a inselat Samsung cu privire la Modul Portret al lui Galaxy A8 Star

Cazul i-a fost adus in atentie de un grup non-profit din India. Conform acelui grup, comisionul de 30% al App Store reduce drastic profiturile dezvoltatorilor de aplicatii, crescand costurile pentru dezvoltatorii de aplicatii, dar si pentru consumatori.

Acest lucru e corect intr-o anumita masura, deoarece unii dezvoltatori de aplicatii au crescut preturile abonamentelor lor pentru a compensa pentru comisionul de 30%, in timp ce abonamentele prin intermediul site-urilor lor sunt mai ieftine.

CITESTE SI:  Hyundai dezvolta o masina electrica premium cu o autonomie foarte mare

Solicitarea grupului din India pentru compania Apple din Cupertino, Statele Unite, e sa permita furnizori terti de plati pe magazinul de aplicatii App Store. Nu suntem siguri daca acest lucru se va intampla, dar hotararea pronuntata in Coreea de Sud stabileste cu siguranta un precedent important.