fbpx

Obiectivul companiei Intel pentru 2030

Obiectivul companiei Intel pentru 2030

Compania Intel din Statele Unite, cea care produce cunoscutele procesoare, a anuntat un obiectiv ambitios. Intel doreste sa indeplineasca acel obiectiv pana in 2030, dupa ce si alte companii tehologice din Statele Unite au anuntat teluri destul de similare.

Compania Intel din SUA si-a prezentat acum ceva timp obiectivele de mediu pentru 2030, angajandu-se sa reduca emisiile de gaze cu efect de sera. Pana in 2030, Intel isi propune sa se bazeze pe energia regenerabila pentru intreaga sa utilizare globala de electricitate si sa elimine pana in 2030 gunoiul pe care il trimite la depozitele de deseuri.

CITESTE SI:  De ce un computer de pe SSI s-ar fi defectat

De asemenea, compania a anuntat ca a atins majoritatea obiectivelor pe care le-a stabilit pentru 2020. Acum recicleaza peste 90% din gunoiul sau si nu trimite in depozite aproape niciun fel de deseuri nocive.

Cantitatea de gaze cu efect de era pe care o emite Intel a scazut cu circa 30% din 2010, desi emisiile sale anuale au crescut oarecum in fiecare an incepand cu 2016, pe masura ce businessul sau a crescut.

CITESTE SI:  De ce Wall Street Journal a fost spart

Multe companii tehnologice, cum ar fi Intel, au atins obiective ecologice, deoarece oamenii de stiinta avertizeaza ca schimbarile climatice catastrofale sunt in desfasurare, daca emisiile de gaze cu efect de sera nu se apropie de zero pana in 2050.

Dell intentioneaza sa reduca emisiile de gaze cu efect de sera din activitatea sa si consumul de energie electrica la jumatate pana in 2030.

CITESTE SI:  Cum se asigura Apple ca iOS nu va mai avea la fel de multe bug-uri in viitor

Microsoft a stabilit in ianuarie un obiectiv ambitios de a reduce in continuare CO2-ul pe care il emite, pana in 2030. Aceasta companie din Statele Unite si-a eliminat, practic, amprenta de carbon incepand cu 2012, reducand o mare parte din poluare iar apoi compensand sau capturand restul poluarii.