Obama a autorizat o operatiune cibernetica asupra Rusiei

Obama a autorizat o operatiune cibernetica asupra Rusiei

Fostul presedinte Barack Obama a aflat de incercarile Rusiei de a hack-ui sistemele electorale ale Statelor Unite in luna august a anului 2016 si, dupa cum a fost organizat de serviciile de securitate in lunile urmatoare, Casa Alba si Barack Obama au implementat protocoale secrete pe care nu le-au mai mai folosit de la raidul din 2011 asupra lui Osama Bin Laden, potrivit unei stiri de The Washington Post.

Aparent, unul dintre programele ascunse pe care Barack Obama, CIA-ul, NSA-ul si alte agentii le-au alcatuit a constat intr-un nou fel de operatiune cibernetica care plaseaza “implanturi” controlate de la distanta in retele ruse critice, gata pentru ca Statele Unite sa le implementeze in cazul unui atac.

CITESTE SI:  VIDEO: Cine poate juca gratuit prin streaming jocul Assassin's Creed Odyssey in Google Chrome

Retelele rusesti doborate “le-ar cauza durere si disconfort”, a spus un oficial al Statelor Unite pentru The Post. Stirea spune ca directorul CIA, John Brennan, Barack Obama si alti oficiali au avut cel putin patru conversatii cu oficialii rusi despre infiltrarile cibernetice incepand cu 4 august.

Barack Obama l-a confruntat pe Vladimir Putin in persoana in timpul unei intalniri a liderilor mondiali in China in luna septembrie, spune stirea, iar administratia lui Barack Obama chiar i-a trimis Rusiei un avertisment printr-un canal securizat proiectat initial pentru a ajuta cele doua tari sa evite un razboi nuclear.

CITESTE SI:  Ce imbunatatiri primeste Samsung Galaxy S8 cu cel mai nou update

Se pare ca Moscova a raspuns o saptamana mai tarziu – dupa alegerile din Statele Unite – negand acuzatiile. Victoria lui Trump pe data de 8 noiembrie a fost un soc pentru Casa Alba, iar investigarea campaniei de hacking a Rusiei a stagnat pana in decembrie.

CITESTE SI:  Cum sunt primele monitoare de gaming IPS din lume cu un timp de raspuns de 1ms ale LG

Asta a fost atunci cand Barack Obama a ordonat o analiza amanuntita asupra influentei Rusiei asupra sistemelor electorale din Statele Unite. Mai tarziu in acea luna, Barack Obama a luat o pozitie ferma impotriva Rusiei intr-o conferinta de presa, spunand: “Rusii nu ne pot schimba pe noi sau sa ne zdruncine in mod semnificativ. Ei sunt o tara mai mica. Ei sunt o tara mai slaba. Economia lor nu produce nimic pe care cineva sa vrea sa cumpere, cu exceptia petrolului, gazelor si armelor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *