fbpx

O vulnerabilitate a Adobe Flash le permite hackerilor sa injecteze malware

O vulnerabilitate a Adobe Flash le permite hackerilor sa injecteze malware

Adobe Systems Inc. a avertizat luni ca hackerii exploateaza vulnerabilitatile din platforma software multimedia Flash din browsere web, iar compania Adobe a cerut utilizatorilor sa-si actualizeze sistemele pentru a preveni astfel de atacuri.

Ca si cum dezvaluirea recenta a faptului ca securitatea WiFi a fost hack-uita nu a fost de ajuns pentru a ne speria in ceea ce priveste amenintarile la adresa securitatii cibernetice, compania de securitate Kaspersky a dezvaluit ca exista o vulnerabilitate recent descoperita in platforma Adobe Flash care permite hackerilor sa injecteze malware care, la randul sau, ar putea afecta utilizatorii.

CITESTE SI:  Asistentul Bixbi al Samsung intelege engleza si coreeana, deocamdata

Acest malware este cunoscut sub numele de FinSpy sau FinFisher si este de fapt un produs comercial care este vandut tarilor si agentiilor de aplicare a legii pentru a efectua supraveghere.

In acest caz, un grup de hackeri numit BlackOasus a reusit sa injecteze acest malware in Flash si l-au folosit pentru a viza politicieni din Orientul Mijlociu, oficiali ONU, bloggeri de opozitie, activisti si jurnalisti.

CITESTE SI:  Prin ce metoda ciudata a fost prins un traficant de droguri la aeroport

Cu toate acestea, vestea buna este ca, potrivit companiei Adobe, compania a lansat un update de securitate care ar trebui sa remedieze problema, desi daca sunteti deja afectati de malware, va trebui sa gasiti o modalitate de a-l elimina.

Aceasta vulnerabilitate subliniaza ce problema mare a devenit tehnologia si de ce companii precum Mozilla si Google si-au anuntat planurile de a nu mai sustine Flash-ul in browserele lor.

CITESTE SI:  Ce avantaje ar avea Google Play Store cu abonament

Compania Adobe insasi a confirmat ca vor pune capat suportului pentru Flash in 2020. In prezent, o mare parte din web se bazeaza in prezent pe HTML5 in loc de Flash, desi exista inca cateva site-uri care utilizeaza tehnologia companiei Adobe.