O viteza la internet pe smartphone de peste 670Mbps a fost demonstrata de T-Mobile

In San Jose, California, T-Mobile si Qualcomm au anuntat impreuna ca utilizatorii T-Mobile din sute de piete vor vedea o crestere a vitezei maxime a internetului, datorita lansarii unei combinatii de tehnologii de la ambele companii.

Experienta broadband de mare viteza la internet este descrisa ca “LTE de clasa Gigabit”, pentru ca aproape atinge bariera de 1Gbps intr-unul dintre multii pasi catre 5G, a cincea generatie de wireless broadband (banda larga).

LTE Advanced este o definitie generala a LTE de mare viteza, in timp ce LTE de clasa Gigabit practic inseamna 0,8Gbps si peste. In prezent, T-Mobile SUA spune ca aproximativ jumatate din piata pe care o deservesc este capabila de viteze la internet apropiate de 1Gbps.

CITESTE SI:  VIDEO: Cum arata mouse-ul care e si computer

Australia a fost prima tara care a implementat o retea LTE comerciala de clasa Gigabit, iar unii au fost acolo sa o incerce. Este de necrezut o astfel de viteza la internet wireless pe banda larga, dar asa arata viitorul, iar aceasta viteza la internet devine rapid disponibila.

CITESTE SI:  Cum profita Huawei de faptul ca Apple si Samsung si-au redus performantele smartphone-urilor

Pentru ca LTE Advanced sa existe, reteaua T-Mobile trebuia sa fie modernizata folosind tehnologii precum 4X4 MIMO care cresc numarul de “tranzactii” radio care au loc in paralel.

Va puteti gandi la aceasta tehnologie ca la niste download-uri simultane. Exista, de asemenea, QAM-256 care a crescut cantitatea de informatii care poate fi transportata intr-o singura unda radio prin T-Mobile.

Progresele tehnologice combinate conduc la o crestere drastica a ratelor de transmitere a datelor. Acest lucru nu este bun doar pentru vitezele la internet, dar ajuta si la decongestionarea retelei LTE a T-Mobile, ceea ce imbunatateste experienta pentru toata lumea.

CITESTE SI:  Cercetatorii creeaza electroliti pe baza de apa pentru baterii mai sigure

Desigur, telefoanele trebuie sa suporte aceste tehnologii mai inainte de toate, iar aici Qualcomm joaca un rol important. Cu platforme precum Snapdragon 835 care integreaza modemul Qualcomm X16 gigabit-class, telefoanele de varf pot functiona pe retele precum T-Mobile si pot atinge intreg potentialul retelei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *