fbpx

O universitate din Statele Unite prezice abandonul prin urmarirea cartilor de identitate ale studentilor

O universitate din Statele Unite prezice abandonul prin urmarirea cartilor de identitate ale studentilor

Universitatea din Arizona, Statele Unite, efectueaza un program de cercetare pentru a prezice care studenti vor abandona cel mai probabil universitatea. Programul universitatii din Statele Unite urmareste cartile de identitate studentesti care sunt folosite de studenti la biblioteca, centru de reciclare, uniuni studentesti, sali de sedinta si alte facilitati, cum ar fi magazine, sala de corespondenta, salon si sali de cinema.

De fiecare data cand cartile lor de identitate sunt trecute prin aceste locatii, o urma digitala este lasata in urma care este apoi urmarita pentru a prezice probabilitatea revenirii studentilor la campus dupa primul an.

CITESTE SI:  Disney Plus nici nu s-a lansat, dar are deja o multime de abonati

Cercetatorii universitatii din Statele Unite urmaresc sa utilizeze aceste date ale cartilor de identitate pentru a reduce ratele de abandon. Termenul de abandon se refera la studentii care fie se transfera la o alta universitate sau care parasesc de tot invatamantul superior.

Cartile de identitate ale studentilor universitatii din Statele Unite au un senzor incorporat si sunt utilizate in mai mult de 700 de locatii din campus, inclusiv in automatele de vanzare. Sudha Ram, profesor de management de sisteme informatice, conduce cercetarea.

CITESTE SI:  Compania care verifica temperatura angajatilor sai pentru a afla daca sunt infectati cu coronavirusul Wuhan

Pana in prezent, datele au fost colectate si analizate pe o perioada de trei ani si au fost folosite pentru crearea unei retele mari pentru a cuantifica modelele folosind un algoritm de invatare automata.

“Dintre toti studentii care renunta la sfarsitul primului an, cu masurile noastre de integrare sociala, putem sa efectuam o predictie la sfarsitul primelor 12 saptamani ale semestrului cu 85 pana la 90%”, a spus Ram, adaugand ca asta inseamna ca dintre cei 2000 de tineri care abandoneaza studiile, colegiul ii va putea identifica pe 1800 dintre ei.

CITESTE SI:  De ce parlamentarii Statelor Unite vor ca Google sa-si reconsidere legaturile cu Huawei

Studentii care abandoneaza studiile reprezinta o provocare majora pentru universitatile publice din Statele Unite, iar scopul acestei cercetari este de a reduce ratele de abandon prin consiliere, pentru ca cursantii au nevoie de mai mult suport pentru a ramane.