O scoala din Ghana nu are PC-uri, profesorul deseneaza pe tabla Microsoft Word

O scoala din Ghana nu are PC-uri, profesorul deseneaza pe tabla Microsoft Word pe tabla

Un profesor din Ghana (Africa de Vest) a primit recunoastere la nivel mondial dupa ce niste fotografii cu el invatandu-i pe elevi cum sta treaba cu Microsoft Word pe PC au devenit virale.

Avand in vedere ca scoala din Ghana nu are PC-uri care sa fie folosite pentru a-i invata pe elevi despre Windows si Microsoft Word, profesorul de TIC, Richard Appiah Akoto, a decis sa deseneze in scoala o intreaga fereastra Microsoft Word pe o tabla cu crete de mai multe culori.

Akoto este profesor de TIC in orasul Sekyedomase care se afla la aproximativ doua ore si jumatate nord de orasul Kumasi, Ghana. Scoala nu are PC-uri, chiar daca elevii de 14 si 15 ani trebuie sa treaca printr-un examen national la TIC. Acestia nu pot trece la liceu daca nu trec de acel examen.

CITESTE SI:  Sony ar putea avea o surpriza de lansat la MWC 2018

Profesorul din Ghana a postat poze cu el insusi desenand pe tabla din scoala o fereastra de procesare Microsoft Word pe Facebook si a primit o admiratie globala dupa ce fotografiile au devenit virale, aratand elevilor din Ghana cum a incercat sa explice cum sta treaba cu PC-urile fara a avea un PC.

CITESTE SI:  In care tari din Europa ar putea construi Tesla baterii pentru masini electrice

“Aceasta nu este prima data cand desenez asta. Desenam asta de fiecare data cand eram in clasa… Imi place sa postez imagini pe Facebook, asa ca le-am impartasit”, spune Akoto din Ghana.

Antreprenoarea in tehnologie, Rebecca Enonchong, a vorbit despre profesor cu cei de la Microsoft pe Twitter, iar compania a promis ca-l va echipa cu un PC de la unul dintre partenerii Microsoft.

Cu toate acestea, profesorul din Ghana spune ca scoala are nevoie de aproximativ 50 de PC-uri pentru a-i invata cum trebuie pe elevi cu ce se mananca Microsoft Word. Profesorul are un laptop personal, dar nu il foloseste pentru a preda in scoala, deoarece caracteristicile sunt diferite fata de cele din programa oficiala pentru elevi. Profesorul din Ghana trebuie sa-i invete pe elevii din scoala cu ajutorul unui PC desktop, sa conecteze monitorul la o unitate, iar apoi sa-l porneasca, deci laptopul iese din discutie.