fbpx
O sala de teatru va folosi lasere pentru a inchide telefoanele mobile

O sala de teatru va folosi lasere pentru a inchide telefoanele mobile

O sala de teatru din Londra va implementa o noua arma in lupta impotriva telefoanelor mobile care sunt folosite in timpul spectacolelor: laserele.

Telefoanele mobile ale noastre au fost proiectate pentru ne conecta cu restul lumii, dar, din pacate, s-a ajuns pana in punctul in care suntem atat de conectati incat uneori uitam ca practic luam masa cu o persoana reala.

Uneori, dependenta ajunge atat de departe incat nu mai suntem constienti de imprejurimile noastre, la fel ca atunci cand ne grabim pe trotuar doar ca sa ne putem incarca smartphone-urile cat mai repede.

CITESTE SI:  Windows 10 Mobile a fost lansat in sfarsit pentru smartphone-urile Windows Phone 8.1

Sperand sa incheie aceste lucruri si distrageri de atentie mobile, sala de teatru Jeremy Street din Londra va folosi lasere pentru a-i opri pe spectatorii care sunt prinsi folosindu-si telefoanele mobile in timpul spectacolelor.

Acest lucru a fost se pare inspirat de practicile din China, unde cateva sali de teatru au impiedicat cu succes spectatorii dependenti de smartphone cu aceste lasere.

CITESTE SI:  Huawei vrea sa-i traga presul de sub picioare companiei Apple cu al ei iPhone 8 cu ajutorul lui Mate 10

Potrivit directorului artistic al salii de teatru, Anthony Biggs, “Telefoanele mobile sunt atat de raspandite incat trebuie sa gasim o modalitate de a le opri. Un montaj de telefoane mobile care suna la inceputul show-ului nu este o modalitate eficienta. Cred ca ar trebui sa folosim lasere. Sa incercam cu asta”.

Ideea este ca spectatorii din sala de teatru care isi folosesc telefoanele mobile catre care se indica cu laserul vor fi, spera ei, rusinati si jenati si ca acest lucru ii va impiedica pe altii sa faca acelasi lucru.

CITESTE SI:  Si aceasta companie de smartphone-uri ar putea lansa cipuri pentru PC-uri

Actorul Benedict Cumberbatch s-a plans public de folosirea telefoanelor mobile in timpul spectacolelor din sala de teatru si le-a spus celor care asista la spectacolele lui sa nu-l filmeze pentru ca considera aceasta experienta ca fiind una “mortificatoare”.