fbpx
O parte a echipamentului de criptare nazist a fost vandut pe eBay pentru 15 dolari

O parte a echipamentului de criptare nazist a fost vandut pe eBay pentru 15 dolari

Muzeul National de Computing din Marea Britanie a gasit ceva interesant pe eBay. A reperat un teleimprimator folosit in timpul razboiului la vanzare pe eBay si l-a cumparat pentru doar 15 dolari.

BBC spune ca voluntarii de la muzeul care este gazduit in cladirile unde a lucrat in timpul razboiului Alan Turing au ajuns intamplator la dispozitiv in timp ce se uitau pe eBay.

Poti gasi tot felul de lucruri pe eBay. Nu este ceva neobisnuit ca obiecte rare sa fie vandute online, obiecte care poarta o istorie cu ele, atat rea, cat si buna.

CITESTE SI:  Care a fost smartphone-ul cel mai bine vandut in Taiwan in noiembrie

Un dispozitiv care a fost parte a echipamentului de criptare nazist a fost vandut pe eBay pentru 15 dolari si a fost achizitionat de National Museum of Computing.

Teleimprimatorul militar Lorenz este extrem de rar. De mai mult de 80 de ani a adunat praful in sopronul din gradina unei femei din Essex, Anglia care in final s-a gandit sa vanda pe eBay ceea ce credea ca este o “masinarie de telegrame”.

CITESTE SI:  Impresionant. Cate console Switch a vandut Nintendo pana acum

Voluntarii de la National Museum of Computing au ajuns la anuntul de pe eBay in timp ce navigau pe acest site.

Membrii staff-ului au fost apoi la casa femeii pentru a verifica masinaria. Acesteia i s-a oferit echivalentul a 15 dolari pentru echipamentul de criptare nazist, iar aceasta a acceptat sa il vanda.

Muzeul are acum aceasta componenta cruciala impreuna cu masinaria de cifre Lorenz SZ42. Acum, muzeul este in cautarea pieselor finale care sunt necesare pentru a restaura acest echipament de criptare nazist pentru a putea functiona.

CITESTE SI:  Impresionant! Atatea console PS4 a vandut Sony pana acum

Staff-ul ii indeamna pe oamenii din Statele Unite sa-i ajute sa caute aceste piese lipsa ale echipamentului de criptare nazist, mai ales motorul care seamana, spun acestia, cu o mica minge de rugby cu axe la fiecare capat.